AkzoNobel

Aandeelhouders AkzoNobel keuren dividend goed

27 april 2011

Tijdens de vandaag gehouden Jaarlijkse Algemene Vergadering hebben de aandeelhouders van Akzo Nobel N.V. (AkzoNobel) de jaarrekening voor 2010 goedgekeurd en ingestemd met een dividend van ¤ 1,40 ((2009: ¤ 1.35) per gewoon aandeel voor het boekjaar 2010.

In november 2010 werd een interim-dividend van ¤ 0,32 uitbetaald. Dit betekent dat de slotuitkering ¤1,08 per aaandeel bedraagt.

Het slotdividend wordt betaald op 10 mei 2011. Vanaf 29 april 2011 worden de aandelen AkzoNobel ex-dividend genoteerd op de effectenbeurs van Euronext Amsterdam. De registratiedatum is 3 mei 2011.

Herbenoemingen in Raad van Commissarissen

Uwe-Ernst Bufe en Peggy Bruzelius zijn voor een termijn van vier jaar herbenoemd in de Raad van Commissarissen.

Wijzigingen op het beloningsbeleid van de Directie

Het voorstel om een minimaal vereist aandelenbezit en bijbehorende matchingsregeling te introduceren werd goedgekeurd.

Het voorstel met betrekking tot verbeterde meting van duurzaamheidsprestaties werd eveneens goedgekeurd.

Beide voorstellen zijn opgenomen in de beloningsregeling voor de Directie om het bestaande beleid te verbeteren en de ondernemingsprestaties op de lange termijn verder te stimuleren.

Meer informatie over de wijzigingen op het beloningsbeleid is beschikbaar op de website van de onderneming.


- - -

AkzoNobel is 's werelds grootste verf- en coatingsonderneming en een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën. Wij voorzien industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en werken met passie aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Tot onze merken behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International en Eka. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam, we behoren tot de Global Fortune 500 en hebben een leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Met activiteiten in meer dan 80 landen zetten onze circa 55.000 medewerkers zich in voor topkwaliteit en het realiseren van "Tomorrow's Answers Today(TM)".

Noot voor redacties