Ingezonden persbericht


STAATSLOTERIJ DAAGT NEDERLANDERS UIT OM IN HET
KADER VAN KONINGINNEDAG HET VOLKSLIED TE ZINGEN
36% van de Nederlanders komt niet verder dan eerste couplet*

Den Haag, woensdag 27 april 2011 - Meer dan een derde van de Nederlanders komt niet verder dan het eerste couplet van het Wilhelmus. Reden voor de Staatsloterij om in het kader van Koninginnedag de Nederlander uit te dagen mee te doen aan een wedstrijd Wilhelmus zingen. Woensdagmiddag namen tientallen voorbijgangers van de Staatsloterij store in de Amsterdamse Kalverstraat deel aan de competitie. De wedstrijd vormt een extra onderdeel van de Oranje Hangmat Challenge, waarbij deelnemers uitgedaagd worden om zo lang mogelijk in een hangmat te blijven liggen.

Staatsloterij daagde woensdagmiddag tientallen Nederlanders uit om in het kader van Koninginnedag meer dan een couplet van het volkslied te zingen. Foto: Rutger Geerling

Tientallen voorbijgangers zongen woensdagmiddag in de Kalverstraat het Wilhelmus mee met de kandidaten van de Oranje Hangmat Challenge georganiseerd door Radio 538 en de Staatsloterij. De kandidaat die het langst in zijn hangmat kan blijven liggen wint 1000 Koninginnedagloten en maakt daarmee kans op elke maand 10.000 euro voor de rest van zijn leven. Een prijs waarmee je elke dag in je hangmat kan blijven liggen. De Wilhelmus zangwedstrijd vormde een extra onderdeel van de challenge. Hangmathangers konden hun kans op de hoofdprijs vergroten door zoveel mogelijk voorbijgangers meer dan een couplet van het Wilhelmus te laten zingen.


* onderzoek in opdracht van Staatsloterij uitgevoerd onder 1058 respondenten in de leeftijd van 18 tot 65 jaar in de periode van april, 2010.