Ingezonden persbericht



Winnaar Marc Becher Amateur Award tijdens East of Eastern 2011

Jokithoja Jazz: nieuw talent aan het jazzfront

Nijmegen, 27 april 2011

Afgelopen weekend vond de zevende editie plaats van Jazzfestival East of Eastern 2011 in Nijmegen-Oost. Ondanks het warme zomerweer begaf het publiek zich massaal naar het festival waar op 18 (binnen)locaties meer dan 70 optredens plaatsvonden die bij elkaar voor een onvergetelijke tweede paasdag zorgden. Onderdeel van het festival was de Marc Becher Amateur Contest. Over de in totaal elf deelnemende bands was de jury het unaniem eens: de award ging naar de band Jokithoja Jazz. Het Lindenberg Productiehuis regelt in samenwerking met East of Eastern een optreden voor het aanstormende talent met een grote Nederlandse (jazz)artiest naar eigen keuze.

De deelnemers van de elf bands, die geen van allen langer dan 1 jaar een muziekvakopleiding hadden gevolgd, speelden tijdens Jazzfestival East of Eastern voor een breed publiek en een professionele jury. De jury werd gevormd door Anne Salomons, Rembrandt Frerichs en Michael Varenkamp. Naast de Marc Becher Award werd er ook een publieksprijs uitgereikt aan de band Elson. De winnaar van deze prijs mag een dag de studio induiken om daar professioneel op te nemen.

Aan de contest deden mee: For Now, Bebrassband, Barbara Onderdelinden, Willy Verstap Kwartet, Tune12, Ten Horned Devils, Maiden Voyage, Jokithoja Jazz, Elson, Kika Sprangers en de Ben Martin Big Band.

Programmaboekje online: http://bit.ly/eyfN5G

logo east of eastern handtekening