Ingezonden persbericht


HUMAN

Vrijdag 29 april 2011

Radio 5 & www.obalive.nl
19.00-20.00 uur

Radiotalkshow over cultuur, politiek, wetenschap en moraal

Rechtstreeks met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam

Presentatie: Theodor Holman


---

Hoofdgast: Jan Boersema over zijn boek Beelden van Paaseiland. Paaseiland is een Polynesisch eiland in de Grote Oceaan en een voorbeeld van cultureel verval vanwege menselijke verwaarlozing van de natuur. Boersema legt een verband tussen de achteruitgang van natuur en cultuur op Paaseiland en wat er met de rest van wereld gebeurt. Jan Boersema is bioloog en hoogleraar Milieukunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam

Max Pam met zijn rubriek 'Ketter en Geest'. Berichten uit het nieuws die voor goddelozen van belang zijn, over geloof en bijgeloof.

Rondetafelgesprek over de koninklijke actualiteit met Nausciaa Marbe, columnist bij de Volkskrant en Marcel Duyvestijn, journalist en blogger. Vandaag trouwt de Engelse Prins William met 'burgermeisje'Kate Middleton, het is de grootste society -gebeurtenis ter wereld. En morgen 30 april viert onze eigen koningin Beatrix haar verjaardag. Is het idee van een moderne monarchie absurd? Komen we er ooit nog vanaf? Werkt het nog?

OBA Live
is een rechtstreekse uitzending met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Online te bekijken www.obalive.nl (live en on demand)