Ingezonden persbericht


()

Persbericht

Arnhem, 27 april 2011

Omzetstijging van 11 procent voor Air Products in tweede kwartaal van 2011

Air Products (NYSE:APD), de Amerikaanse leverancier van industriële gassen en chemicaliën met diverse productielocaties en kantoren in Nederland, heeft in het tweede kwartaal van boekjaar 2011, dat eindigde op 31 maart 2011, een omzet gerealiseerd van 2,501 miljard dollar. Dat betekende een stijging van 11 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van boekjaar 2010. De brutowinst bedroeg in het tweede kwartaal 425 miljoen dollar. Dat betekent een stijging van 17 procent ten opzichte van het tweede kwartaal in 2010.

De divisie Merchant Gases boekte in het tweede kwartaal van 2011 een omzetstijging van 10 procent en kwam uit op 1,013 miljard dollar. Met name de verkochte volumes in Azië stegen sterk. De winst steeg met vier procent naar 185 miljoen dollar. De omzetstijging bij de divisie Tonnage Gases bedroeg 6 procent en steeg naar 799 miljoen dollar. Het verkochte volume steeg met tien procent, waarbij vooral de levering van waterstof aan raffinaderijen sterk toenam. De brutowinst steeg met 13 procent naar 121 miljoen dollar. De divisie Electronics and Performance Materials realiseerde een omzetgroei van 28 procent en kwam uit op 576 miljoen dollar. De winst steeg met 61 procent en bereikte met 92 miljoen een nieuw record. De divisie Equipment and Energy zette 114 miljoen dollar om, een daling van 5 procent. De daling kwam vooral voor rekening van de teruglopende verkoop van Air Seperation Units. De activiteiten op het gebied van LNG daarentegen namen fors toe. De winst steeg ondanks de lagere omzet met 24 procent naar 23 miljoen dollar.

"In het afgelopen kwartaal hebben we zowel wat betreft de omzet als de winst een groei van twee cijfers voor de komma gerealiseerd", zei CEO John McGlade. "Deze prestaties bewijzen de kracht van onze bedrijfsactiviteiten. We zijn van mening, dat onze aandeelhouders direct moeten profiteren van onze verbeterde marges. Vandaar dat we het dividend met 18 procent hebben verhoogd." Vooruitblikkend zei hij: "We streven naar een verdere verbetering van onze bedrijfsvoering door optimalisatie van de productiviteit en door gestage groei in onze kernmarkten. Ook in de tweede helft van dit fiscale jaar verwachten we een omzetgroei van meer dan tien procent, een verdere verbetering van de return on capital en een operationele marge van 17 procent te realiseren."

---------------------------