Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa


Ontdek het voorjaar bij het Boomkroonpad

Natuurtocht voor het hele gezin

Het voorjaar komt er aan, reden om er met de hele familie op uit te trekken!
Op woensdag 27 april kunt u samen met een gids van Staatsbosbeheer op stap. De wandeling start om 13.30 uur bij het Boomkroonpad en voert door de bossen en langs heidevelden van de boswachterij Gieten-Borger.

In het bos is het voorjaar reeds begonnen: de vogels zingen er op los en sommige vogels zijn alweer bezig om hun nesten gereed te maken. De bomen lopen al weer uit en de reptielen zijn weer ontwaakt. De eerste tekenen van de lente zijn volop zichtbaar en daar willen we u graag kennis mee laten maken.

Ontdek het voorjaar
Tijdens de voorjaarswandeling neemt een gids van Staatsbosbeheer u mee langs een mooie en gevarieerde route van 2 uur. De wandeling gaat door de verschillende soorten bossen van Staatsbosbeheer en voert ook langs heidevelden en vennen. Onderweg worden er allerlei wetenswaardigheden over het gebied verteld en gaan we op zoek naar vogels en diersporen. Kinderen kunnen onderweg hun eigen natuurschilderijtje maken. De wandeling is geschikt voor jong en oud.

Jaar van de Bossen 2011: 'Forests for People'
De Verenigde Naties hebben 2011 uitgeroepen tot Internationaal Jaar van de Bossen. Het doel is om mensen bewust te maken hoe belangrijk bossen zijn voor al het leven op aarde. Wereldwijd zijn 1,6 miljard mensen afhankelijk van bossen voor hun dagelijks bestaan. In Nederland beheert Staatsbosbeheer ruim 90.000 hectare bos. Deze bossen zijn belangrijk voor mens, plant en dier. Om in te wonen, om te beleven én om te gebruiken. Duurzaam bosbeheer betekent menselijk ingrijpen en dat levert ook iets moois op: gevarieerd, gezond bos voor nu en de toekomst.

Informatie
De voorjaarswandeling start bij het Boomkroonpad, Steenhopenweg 4 te Drouwen.
De tocht start om 13.30 uur en duurt ongeveer 2 uur. Goed schoeisel is aan te bevelen! De kosten bedragen 4,00 voor volwassenen en 2,00 voor kinderen. Graag vooraf aanmelden via 0592-377305 of boomkroonpad@staatsbosbeheer.nl.
Voor informatie en overige activiteiten:
www.staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad.
Share