Ingezonden persbericht

Optredens Haagse trio's FABIAN en THE TIES op Haags Pop Podium Avond in De SuperMarkt

Onder de naam Haags Pop Podium Avond organiseert de R.G. Ruijs Stichting al negen jaar concertavonden waarbij elke keer twee talentvolle Haagse acts optreden. Vaak gaat het daarbij om nieuwe groepen, die op deze manier worden voorgesteld aan het publiek. Ook zijn er regelmatig CD-presentaties. De Haags Pop Podium Avonden zijn uitgegroeid tot een van de belangrijkste optreedplekken voor Haagse bands. Vanwege een verbouwing in de vaste lokatie, poppodium De SuperMarkt, worden op woensdag 27 april 2011 in poppodium De SuperMarkt aan de Grote Markt in Den Haag concerten gegeven door Fabian en The Ties.

fabian
Spaanse muziek, blues en hiphop spelen een belangrijke rol in het leven van singer/songwriter Fabian Schrama. Hij is geboren in Spanje maar groeide op in Nederland en woont in Voorburg. Tijdens de zoektocht naar muzikanten voor een studioproject kwam hij de Haagse zangeres Marinka van Aken en de Delftenaar Ruben Brinkhuis (viool, gitaar) tegen. De drie hebben een bijzondere klik en de chemie tussen hen zorgde ervoor dat het creatieve proces in een stroomversnelling terecht kwam. Sindsdien treden ze dan ook regelmatig samen op. In de zomer van 2010 doken zij de studio in met percussionist Arthur Bont en bassist Sander Kalmeijer. Dit resulteerde in een 5-track EP die eind vorig jaar is uitgebracht.

the ties
Ook The Ties is een trio maar daarmee houdt de vergelijking met Fabian gelijk weer op. The Ties is een driekoppige Haagse garagerockband bestaande uit Frank Leenen (gitaar/zang), Alieke Hildebrandt (bas/zang) en Stefan van de Brug (drums). De in 2008 begonnen groep laat zich inspireren door bands als The Hives, The Subways, The White Stripes en The Deaf. In 2009 verscheen hun eerste demo 'Sex, Drugs & Rock-'n-roll', vorig jaar gevolgd door de EP 'Shut Up And Get Out'. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan nieuwe nummers.

Haags Pop Podium Avond - Woensdag 27 april - 21.30 uur.
De SuperMarkt is gevestigd aan de Grote Markt 25 in Den Haag. Entree gratis.

Bijgesloten PR-foto's zijn rechtenvrij te gebruiken. Voor hogere reolutie foto's kunt u contact opnemen met de artiesten.

Meer informatie:

Fabian - www.fabianmusic.com
The Ties - www.myspace.com/thetiesdenhaag
R.G. Ruijs Stichting - www.stichtingruijs.nl
Haags Pop Podium - www.haagspoppodium.nl
De SuperMarkt - www.supermarktdenhaag.nl