Witteveen en Bos

Kallisto genomineerd voor AGV-Waterinnovatieprijs 2011

(18-04-2011)

Het Kallisto-project is door de jury van de AGV Waterinnovatieprijs 2011 genomineerd als beste innovatieproject in de categorie Overheid. Witteveen+Bos feliciteert Waterschap De Dommel en haar consortiumpartners met deze prestigieuze nominatie.

Kallisto is opgezet om de waterkwaliteit van de river de Dommel te verbeteren, door het nemen van slimmere en effectievere maatregelen. Hierbij moet de kennis en inzicht in het functioneren van riolering, rioolwaterzuivering en oppervlaktewater worden verhoogd. We verkennen de juiste sturings-, bergings-, zuiverings- en inrichtingsmaatregelen vanaf de rioolaansluitingen bij de mensen thuis tot aan de lozing van het gezuiverde effluent op de rivier de Dommel. We maken gebruik van een fijnmazig meetnet en onderzoeken op proefschaal diverse zuiveringstechnieken voor riooloverstortwater en door de rioolwaterzuivering gezuiverd afvalwater. Een integrale beslismethodiek bepaalt de mate van verbetering van de oppervlaktewaterkwaliteit en de daarmee gemoeide kosten. Zo kiezen wij altijd de beste oplossing. Het eindresultaat is een pakket van kosteneffectieve maatregelen, dat leidt tot de gewenste kwaliteitsverbetering voor de Dommel.

Witteveen+Bos begeleidt en ondersteunt het project Kallisto op diverse fronten met specialisten vanuit drie verschillende PMC's. Op woensdag 27 april 2011 worden de winnaars van de AGV Waterinnovatieprijs 2011 bekendgemaakt tijdens een presentatie in de Rode Hoed in Amsterdam.

Meer informatie over Kallisto
Meer informatie over de AGV Waterinnovatieprijs 2011