SGP


"Egypte mijn volk"

Volgende week woensdag (27 april) hoopt de bekende anglicaanse priester en Egypte-kenner Jos Strengholt zijn boekje âEgypte mijn volkâ aan te bieden aan kamerleden en vertegenwoordigers van de Koptische kerk in Nederland. Strengholt, die al jaren woont en werkt in Caïro, was tijdens de revolutie regelmatig te gast in allerlei media, waar hij (rechtstreeks) verslag deed van de gebeurtenissen in zijn tweede vaderland.

Na de revolutie is de toestand in Egypte erg onzeker. Met name Koptische christenen hebben het op dit moment zwaar te verduren. Ook andere (minderheids)groepen komen steeds meer in de verdrukking.

Twee priesters van de Koptische gemeenschap in Nederland zullen D.V. vol-gende week woensdag in de Tweede Kamer aanwezig zijn. Dat zijn priester Angilous van de Koptische kerk in Den Haag en Vader Arsenious uit Amsterdam, de man die geldt als de belangrijkste voorganger van de Kopten in Nederland.

SGP-voorman Kees van der Staaij is gastheer van de bijeenkomst. Kamerleden, journalisten en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn.

Juist nu de Arabische wereld op een kruispunt staat en heel de wereld afwacht hoe de situatie zich verder ontwikkelt, is dit een ideale gelegenheid om te luisteren naar en spreken met enkele nauw betrokkenen.
De SGP-bijeenkomst staat in het teken van het project geloofsvervolgden van de SGP-fractie in de Tweede Kamer.


- Den Haag, gebouw Tweede Kamer, Dreeskamer
- woensdag 27 april

- 9.30 - ca. 10.30 à 11.00 uur

Externe bezoekers s.v.p. aanmelden via SGP@tweedekamer.nl

Nadere informatie:
Menno de Bruyne, voorlichter SGP-fractie Tweede Kamer, 06 1254 1741