Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Boekencentrum en Nederlands Dagblad organiseren debat over gastvrijheid

Op woensdag 27 april spreken de Tweede Kamerleden Ad Koppejan (CDA) en Joël Voordewind (ChristenUnie) over christelijke gastvrijheid in de politiek. Ze doen dat in een debat georganiseerd door Uitgeverij Boekencentrum en het Nederlands Dagblad.

Binnenkort verschijnt bij Uitgeverij Boekencentrum een boek dat het gesprek over gastvrijheid een nieuwe impuls wil geven. In dit boek Engelen als gasten? doet de Zuid-Afrikaanse auteur Robert Vosloo een gepassioneerde oproep tot herontdekking van wat gastvrijheid is, waarbij hij put uit de christelijke traditie. Het boek werd vertaald en bewerkt door drs. Margriet van der Kooi-Dijkstra en ingeleid door prof.dr. James Kennedy. Bij de verschijning wil de uitgever het debat direct inzetten. Daarom organiseert Boekencentrum i.s.m. het Nederlands Dagblad een presentatie waarbij de Tweede Kamerleden Ad Koppejan (CDA) en Joël Voordewind (ChristenUnie) zullen reageren op het boek. Deze bijeenkomst vindt plaats op 27 april in de Waalse Kerk te Den Haag, vanaf 19.30 uur.

Sinds de opkomst van Pim Fortuijn en de LPF is het gesprek over gastvrijheid in ons land verengd tot een debat over de problemen die nieuwkomers uit bet buitenland ons bezorgen. De kernvraag werd: hoe kunnen we de toestroom van buitenlanders indammen? In zijn boek Engelen als gasten analyseert Vosloo waar onze huiver voor vreemdelingen vandaan komt. Waarom eerder afwerende handen dan open armen? Daarnaast beschrijft hij hoe gastvrijheid door de tijd heen en in verschillende culturen werd beleefd. De kern van zijn boek is het derde deel over gastvrijheid in de praktijk. Het is vooral op het laatste deel dat de politici Koppejan en Voordewind zullen reageren. Hoe zien zij het ideaal van christelijke gastvrijheid gestalte krijgen in hun politieke werk? Is voor het CDA de samenwerking met de PVV een beletsel voor christelijke gastvrijheid?

Het debat op deze avond zal geleid worden door Marc Janssens, politiek redacteur bij het Nederlands Dagblad. woensdag 27 april | 19.30 uur
Waalse Kerk, Noordeinde 25, Den Haag (schuin tegenover Paleis Noordeinde)

Het bijwonen van deze bijeenkomst is gratis. Zou u uw komst willen aanmelden via aanmelden@boekencentrum.nl?




Ingezonden persbericht