Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Nijmegen, april '11

Unieke live electronica in Lux

Het Muziekenhuis presenteert: Lumosikea

Op woensdag 27 april brengt Het Muziekenhuis, podium voor nieuwe muziek, een unieke live band in LUX, Nijmegen. Lumosikea brengt semi-gecomponeerde elektronische muziek, waarbij de grenzen van elektronische muziek worden afgetast en naar hartelust geëxperimenteerd wordt met brokken ambient, field recordings, beats en geprepareerde piano. Door akoestische lagen toe te voegen aan het digitale repertoire, ontstaat een rijke textuur die uniek is in live gebrachte elektronische beatmuziek.

Deze heel eigen interpretatie van wat elektronische muziek kan zijn zorgt voor hypnotiserende, introspectieve muziek die varieert van gedetailleerde soundsculpturen tot intens fysieke beats, zowel in de studio als op het podium. Het debuutalbum van Lumosikea kwam in 2010 uit op het Nederlandse Eat Concrete label.

De Belgische Koenraad Ecker en Italiaanse Andrea Taeggi zijn de bezielers en producers van Lumisokea, dat 'sneeuwblind' betekent in het Fins. Beide muzikanten spelen in diverse projecten en zijn van alle markten thuis: Ecker maakt naast elektronische muziek ook jazz, postrock, hedendaagse klassiek en minimal.

Taeggi is van oorsprong jazz pianist, en ontwikkelde daarnaast een liefde voor synthesizers.

Bekijk de video: http://www.youtube.com/watch?v=rHn1aczln2Y

Aangeboden door Het Muziekenhuis, al tien jaar hét podium voor nieuwe muziek in en rond Nijmegen, in samenwerking met JIN: jazz- en improvisatiemuziek Nijmegen.

Woensdag 27 april

LUX, Marienburg 38-39, Nijmegen
Aanvang: 20.30 uur

Entree: ¤13,00 / met korting ¤8,50

Kortingsprijs voor CJP, leerlingen Lindenberg, studenten

Kaartverkoop: www.lux-nijmegen.nl / 0900 5894636

Meer info: www.hetmuziekenhuis.nl