Ingezonden persbericht


Agora, woensdag 27 april 20.15 uur
Comedytrain viert 20-jarig jubileum in Agora

1990. Weet u nog? De economie begon aan een opwaartse spiraal. De politieke situatie in Nederland was stabiel, je kon op de televisie nog wel eens naar een intelligent programma kijken. Maar toch: er miste iets. Daar was Comedytrain... Via kleine cafés en kleine zaaltjes verwierf Comedytrain in rap tempo de naam en faam die het inmiddels in heel Nederland heeft. Comedytrain bracht dé grote namen voort die het Nederlandse cabaret kleur gaven. De befaamde club telt inmiddels meer dan veertig comedians en in deze jubileumtour zal meer dan ooit het bijzondere verhaal van Comedytrain centraal. Verteld door oudgedienden en nieuwe talenten en in de vorm die hen lief is: stand-up comedy. Kom en vier het met ze mee!

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Agora, vrijdag 29 april 20.30 uur
Actrice Susan Visser schittert in 'Dat Smoel'

Negentien jaar was Polly Stenham toen zij in 2007 'Dat Smoel' schreef. Het intense stuk, uitgevoerd door Het Nationale Toneel, werd lovend ontvangen, zowel door het publiek als de pers. Deze succesvolle voorstelling, met onder anderen Susan Visser (bekend van 'Gooische Vrouwen') en Tim Murck ('Spangas') is nu in Agora te zien. 'Dat Smoel' gaat over een welgesteld gezin na een heftige scheiding. Geld heeft liefde vervangen. Vader is zakenman en woont in Hong Kong waar hij een nieuw gezin heeft gesticht. Moeder Martha is alcoholiste en heeft geestelijke problemen. Zoon Henry en dochter Mia voelen zich gedwongen de zorg voor hun moeder op zich te nemen. Dat gaat een tijdje goed, totdat Mia op zekere dag de fout ingaat. Zij steelt de valiumpillen van haar moeder en geeft deze aan een jonger meisje die vervolgens met een overdosis op de intensive care terechtkomt. "Boeiend vanaf de eerste seconde! Een aanrader" (publieksreactie). 'Dat Smoel' is genomineerd voor de AVRO Toneelpubliekspr ijs 2011. Met Susan Visser, Tim Murck, Roos Eijmers, Anne Rats en Jobst Schnibbe. Regie: Jaap Spijkers.

De pers: "'Dat Smoel' zet zo hoog in met geweld en hardheid dat het mij begin te duizelen. Langzaam komt uit die kluwen van schokkende gebeurtenissen een teder verhaal tevoorschijn, waarin de liefdesverhouding tussen moeder en zoon leven op de rand van de waanzin, en kunnen alleen overleven dankzij elkaar. 'Dat Smoel' is een geweldig theaterstuk" (**** Kester Freriks - NRC).

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Agora, zaterdag 30 april 13.30 uur - vanaf 6 jaar
Gebroeders Kist: slagwerk met humor voor ¤ 1,-

Op Koninginnedag is er in Agora een speciale familievoorstelling te zien. Uit een samenwerking tussen slagwerkgroep Percossa en Oorkaan is de humoristische voorstelling 'De Gebroeders Kist' (6+) ontstaan. Een verhaal over vier broers. Zij heetten De Gebroeders Kist. Niemand wist of ze zo heetten omdat ze in een kist woonden of dat ze in een kist woonden omdat ze zo heetten. Natuurlijk hadden ze elk ook nog een eigen naam: Oudste, Jongste, Middelste en Domste. En ze hadden Grote Trom, zoals andere mensen een hond of een kanarie hebben. Op een nacht vertrekken ze met Grote Trom, op zoek naar het geluk. Een spannend verhaal met weinig woorden, aanstekelijk slagwerk, acrobatiek en veel humor. Bezoek 'De Gebroeders Kist' met de hele familie, nu voor een speciale Koninginnedagprijs. ¤ 1,- per persoon!

De pers: "De clownerie roept vaak de slappe lach op in de zaal (...) Zonder één tel stil te vallen en roffelend op buizen, kisten, benen en trommelvellen, nemen ze iedereen mee op avontuur.'' (De Volkskrant)

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Agora, vrijdag 6 mei 20.15 uur
Circle Percussion brengt spectaculair slagwerk

Circle Percussion is de oervader van de Nederlandse slagwerkscene. Met hun voorstelling 'Drums of the World' veroverden deze trommeltopsporters de wereld. Nu zijn zij onvermoeid terug met hun nieuwste voorstelling 'Down to earth'. De drummers van de formatie zijn heer en meester in het combineren van Japanse en Afrikaanse slagwerkmuziek. Door jarenlange training hebben de mannen een geheel eigen, onnavolgbare speelstijl ontwikkeld. Vernieuwend, verfrissend en met acht benen op de grond toveren de heren van Circle Percussion de zaal om tot een walhalla van vette sounds, strakke beats en virtuoze grooves. Waarbij een gepaste dosis muzikale humor niet ontbreekt. Met een flinke dosis adrenaline maken de mannen van Circle Percussion gehakt van uw zintuiglijk vermogen...'Fasten your seatbelts!' Samen met slagwerkgroep Percossa opende Circle Percussion het Benefietconcert 'Nederland helpt Japan' op woensdag 13 april in de Amsterdam Arena.

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Agora, zaterdag 7 mei 14.00 & 16.00 uur
Buurman & Buurman verhuizen naar Agora (4+)

Buurman & Buurman wisten in mum van tijd de harten van vele kinderen en hun ouders te stelen. De twee onhandige klussers uit de animatieserie van de VPRO, gaan verhuizen en wel naar Agora! Als Buurman & Buurman besluiten te verhuizen moet er natuurlijk van alles gebeuren. Meubels sjouwen, een nieuwe keuken instaleren, de vloer schuren en er mag ook wel een nieuw behangetje aan de muur. Nog even de schilderijtjes netjes ophangen, en klaar. Als dat maar goed gaat... Hun lijspreuk: 'A JE TO!' ( Tsjechisch voor 'En dat is het') roept straks de hele zaal luidkeels mee. 'Buurman & Buurman' is uitgeroepen tot het favoriete Villa Achterwerk-programma aller tijden. Cabaretier Jelle Kuiper (script) maakte er samen met regisseur Bruun Kuijt een swingende theatervoorstelling van. 'Buurman & Buurman gaan verhuizen' is een spetterende musical van de leukste buurmannen van Nederland! Met vrolijke liedjes van Ivo de Wijs.

De pers: "De vrolijke liedjes, het mooie decor en het sterke duo zorgen voor een vermakelijke voorstelling. Voor alle liefhebbers van de tv-serie is het ook een mooie bewerking van het oorspronkelijke materiaal. 'Buurman & Buurman gaan verhuizen' is voor de kinderen gegarandeerd een leuke middag uit, en ook de ouders zullen zich zeker niet vervelen" (Musicalreports). "Erg grappig" (Metro). "Deze voorstelling is met liefde gemaakt" (Trouw).

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Agora, vrijdag 13 mei 20.15 uur
Anne-Wil Blankers en Edwin de Vries in 'Lente'

Als Haye van der Heyden zijn pen in de inkt doopt, weten we dat ons iets moois te wachten staat. En met vertolkers als Anne-Wil Blankers, Edwin de Vries en Oda Spelbos staat niets een fraaie toneelavond meer in de weg. In de tragikomedie 'Lente' leren Marja en Martin elkaar kennen op het kerkhof. Staand aan het graf van hun geliefden bezweren ze elkaar: nooit meer een relatie. Vriendschap mag natuurlijk wel. Meer hebben ze niet, toch? Ze zien elkaar steeds vaker, maar dan blijkt er ineens nóg een vrouw te zijn in Martins leven, Stella (Oda Spelbos). De verwarring neemt toe, de onrust stijgt en als niemand het meer weet besluiten ze met z'n drieën naar Frankrijk te gaan. In de beslotenheid van het vakantiehuisje kunnen ze niet meer om elkaar heen. In 'Lente' brengt regisseur Mette Bouhuijs de twee theatergrootheden Anne-Wil Blankers en Edwin de Vries samen en voegt daar nog een derde aan toe: Oda Spelbos. 'Lente' is een toneelstuk vol humor, licht en sprankelend als het voorjaar ze lf. 'Lente' is genomineerd voor de AVRO Toneel Publieksprijs 2011.

De pers: "'Lente' is geschreven voor Anne-Wil Blankers die uit deze levende taal als geen ander een waarachtig personage kan maken: laconiek, doortastend, maar ook subtiel, met de suggestie van een stil verdriet (...) Een elegant verhaal over drie verknoopte levens" **** (NRC). "Grootste kracht van 'Lente' zijn de acteurs (...) Edwin de Vries speelt de man die tegen zijn wil op vrijerspad belandt en dat doet hij knap ingetogen, en vol onderkoelde humor" (De Volkskrant). Anne-Wil Blankers is als Marja overrompelend mooi in het uitspelen van subtiele nuances" **** (Dagblad van het Noorden). "Plezierig kijken naar acteurs die hun vak zo duidelijk verstaan'' (De Telegraaf).

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.