Ingezonden persbericht


Beste mevrouw, heer,

Op woensdag 27 april van 16.30 tot uiterlijk 18.00 uur organiseren de PO-Raad, VO-raad en AVS in Studio Dudok in Den Haag het Onderwijscafé (inloop vanaf 16.00 uur). Deze keer willen we praten over de kloof tussen de basisschool en de brugklas. Graag nodig ik je uit om hierbij aanwezig te zijn. Je kunt je aanmelden via www.hetonderwijscafe.nl of via h.vangerven@poraad.nl.

Op 27 april weten de (meeste) leerlingen van groep 8 waar ze volgend jaar komen te zitten en zijn ze bezig met een lange afronding van hun basisschoolperiode. Na de vakantie wordt alles anders. Voor veel leerlingen blijkt dat een grote stap te zijn. PO-Raad, VO-raad en AVS zijn daarom bezig met verschillende projecten om die overgang soepeler te laten verlopen. Daarbij kijken ze vooral naar 'goede voorbeelden' uit de praktijk. Een van de uitkomsten van de projecten is dat de minister heeft aangekondigd dat er een verplichte eindtoets komt tussen half april en half mei. Daarmee wordt de inrichting van het laatste schooljaar in het primair onderwijs in ieder geval anders. Er zijn echter nog genoeg aspecten, die er voor zorgen dat de overgang naar de brugklas groot is. We willen daarom in het Onderwijscafé praten over toetsen, schakelklassen, cultuurverschillen, puberteit en de ervaringen vanuit de praktijk.

In het Onderwijscafé komen politici, journalisten, beleids- en opiniemakers en vertegenwoordigers van het veld bij elkaar om te praten over de actualiteiten in het onderwijs. Dit alles in een dynamische setting met actieve deelname van het publiek.

Laat even weten of je 27 april aanwezig kunt zijn.




Ingezonden persbericht