Ingezonden persbericht


Persbericht
Alkmaar, 22 april 2010

Woensdag 27 april finale Schoolvoetbal Alkmaar

Na de spannende voorrondes van het schoolvoetbal hebben 30 teams zich geplaatst voor de schoolvoetbalfinaledag op 27 april 2011 die wordt georganiseerd door het Sportbureau Alkmaar en Alcmaria Victrix

Het belooft een heel spannende dag te worden en er zullen leuke wedstrijden te zien zijn. Alle teams die zich tijdens de voorrondes geplaatst hebben voor de finale zijn hard aan het trainen. Ook worden deze dag andere activiteiten georganiseerd waar iedereen aan mee kan doen. Er wordt een "Intersport hooghoud" wedstrijd georganiseerd! Degene die de meest aantal keer de bal kan hooghouden op 1 vierkante meter, wint een Intersport Waardebon. Ook wordt er een spandoekenwedstrijd georganiseerd. De groep, maximaal 10 kinderen, met het mooiste spandoek mogen met de groep gaan eten bij McDonald's. Deze prijzen zijn respectievelijk beschikbaar gesteld door Intersport Megastore en McDonald's.

De finaledag vindt plaats op de velden van Alcmaria Victrix en begint om 12.30 uur. Om 17:40 uur worden de kruisfinales gespeeld voor zowel de meisjes als de jongens, aansluitend om 18:15 uur de finale. Als afsluiting van deze spannende dag is om 19:00 uur de prijsuitreiking. Het programmaboekje kunt u downloaden op www.sportbureau-alkmaar.nl De winnaars, zowel meiden als jongens, spelen de regiofinale op 18 mei 2011 op het sportpark SVW '27 in Heerhugowaard. De jongens en meisjes kampioenen van district West 1-Noord zullen 04 juni deelnemen aan het districtkampioenschap op het sportpark de Westmaat in Spakenburg. De landelijke finale is op 15 juni 2011 op het KNVB centrum te Zeist.

De voorronde en de finale voor de groepen 5&6 zijn gespeeld op woensdag 06 april. Mensen die van tevoren dachten dat er vandaag minder goed gevoetbald zou worden of dat er minder spanning zou zijn dan bij de groepen 7/8, werden vandaag aangenaam verrast. Vooral het jongensteam van de Zeswielen maakten er een grote show van en wonnen uiteindelijk de beker, door in de halve finale én in de finale met penalty's te winnen. De jongens van de Regenboog Tochtwaard, de verliezend finalist, wisten hun toeschouwers te vermaken met uitstekend voetbal en prachtig uitgespeelde goals. Bij de tweede teams waren het de jongens van de Oranjehof (Kofschipschipstraat) die de hoofdprijs mee naar huis namen. De onderlinge tweestrijd tussen de meisjes van de Kennemerpoort (H) en de Jules Verne was het uiteindelijk de Kennemerpoort (H) die zich kampioen groep 5/6 van Alkmaar mag noemen. De jongens van de Zeswielen en de meisjes van de Kennemerpoort (H) spelen de regiofinale op 18 mei 2011 op het sportpark SVW '27 in Heerhugowaard.

Sportbureau Alkmaar
Het Sportbureau Alkmaar levert alle aspecten van sport en beweging aan de inwoners van Alkmaar. Het Sportbureau richt zich op een sportaanbod als basisvoorziening voor alle lagen van de Alkmaarse bevolking, jong en oud, binnenschools en buitenschools. Kijk op de website www.sportbureau-alkmaar voor meer informatie over de activiteiten van het sportbureau.

Einde persbericht