Nieuwe vergelijkingssite gespecialiseerd in sim-only abonnementen


NAALDWIJK, 20110427 -- In het bos van de Telecom-vergelijkingssites is er deze week weer een boompje bijgekomen. De site http://www.simonlyaanbiedingen.com heeft een niche gevonden die de overige aanbieders tot nu toe over het hoofd hebben gezien.

Vergelijk tool

Deze site is innoverend door de vergelijk-tool. Met behulp van deze tool kan iedereen een sim-only abonnement vinden dat aan de persoonlijke voorkeuren voldoet. Na het invoeren van de voorkeuren produceert de tool een lijst met de 20 meest goedkope sim-only aanbiedingen. Deze zijn gesorteerd op alle bel- en sms-mogelijkheden en op prijs. Alle providers worden opgenomen in de vergelijking. De beheerder van de site, R. van Wensen geeft aan dat er tot wel 80 procent op de kosten van een huidig abonnement kan worden bespaard door naar een sim-only abonnement over te stappen.

Werkwijze

Bij de tool kan worden aangegeven hoeveel belminuten een abonnement moet bevatten, hoeveel sms’jes en eventueel internet. Ook kan de gewenste contractperiode gekozen worden; 1 maand, 1 jaar of 2 jaar. De tool geeft vervolgens een lijst met de goedkoopste sim-only abonnementen. Daarbij wordt ook gekeken naar de actuele aanbiedingen. De gebruiker kan aangeven welke providers in de lijst opgenomen moeten worden en welke niet.

Providers en MVNO’s

Niet iedere verkoper van mobiele abonnementen in Nederland biedt sim-only abonnementen aan. Dit komt doordat Nederland eigenlijk maar drie echte Telecom providers heeft; KPN, T-Mobile en Vodafone. De rest zijn MVNO’s. MVNO houdt in dat een provider onder eigen merknaam mobiele telefonie verkoopt over het netwerk van een andere Telecom provider.

Overstappen

Voordat van het huidige abonnement kan worden overgestapt naar een nieuw abonnement, moet wel eerst het huidige abonnement verlopen zijn. Zo niet, dan overlappen de abonnementen elkaar en maakt de klant dubbele kosten.

Zonder toestel

Een sim-only abonnement bevat alleen een simkaart en geen telefoontoestel. Daardoor zijn sim-only abonnementen goedkoper dan abonnementen met telefoon. Er wordt dan alleen betaald voor de belminuten, sms’jes en eventueel internet.

Extra bundels

Het is mogelijk om een abonnement nog meer aan te passen aan eigen voorkeur door middel van extra bundels. Dit zijn extra opties die providers aanbieden bij een sim-only abonnement.

Over SimOnlyAanbiedingen.com

De site SimOnlyAanbiedingen.com is ontwikkeld met als doel mensen te adviseren welk sim-only abonnement het beste bij hen past. Via SimOnlyAanbiedingen.com kan de klant dan het abonnement van zijn keuze aanschaffen. De site werkt als intermediair en krijgt voor ieder afgesloten abonnement een standaard vergoeding. Hierbij behoudt de site zijn onafhankelijkheid.