Stichting Bouw Research

Seminar `Profijtelijk samenwerken in de bouw'

11 april 2011

De Stichting Bouwen met Winst ziet kansen voor de bouw. Daarom organiseert zij, in samenwerking met het Transaction Management Centre en InterConcept, het seminar `Profijtelijk samenwerken in de bouw'. Dit seminar is bedoeld voor zowel private als publieke partijen in de bouwketen.

Tijdens het seminar wordt ingegaan op:

* Dadwerkelijk realiseren van bouwinitiatieven
* Gezamenlijk inrichten van een gebied

* Met elkaar duurzaam bouwen

* Kosten verminderen zonder kwaliteitsverlies

Oplossingen voor deze punten lijken soms ingewikkelder dan ze in werkelijkheid zijn. Meegaan met de continu veranderende markt is alleen mogelijk door meer en beter samen te werken. Het sleutelwoord voor dit soort samenwerking is transactiemanagement. Op het seminar wordt daar aan de hand van de vier thema's `vergunningversneller', `lean bouwen', `gebiedsregisseur' en `duurzaam bouwen' op ingegaan.

Achtergrond

Complexere eisen, hogere verwachtingen, slechts het beste is goed genoeg: de klant van tegenwoordig is mondig en verwacht alleen nog het maximaal haalbare. Aan de andere kant zorgt de financiële crisis voor een onzekere markt. Tel hierbij de wereldwijde ontwikkelingen als globalisering, digitalisering en vergrijzing op en het wordt duidelijk dat de wereld in rap tempo aan het veranderen is. In de bouwsector spelen deze ontwikkelingen een grote rol. Hoe speel je als sector in op deze veranderingen? Hoe zorg je ervoor dat je je als bedrijf staande houdt in deze ontwikkelende markt en je de boot niet mist? Hoe kun je als gemeente of provincie optimaal samenwerken met bedrijven uit de bouw tijdens bijvoorbeeld een Wabo-vergunningaanvraag?

Thema's

De thema's van het seminar gaan in op dit soort vragen. De rode draad is telkens samenwerking. Door al in een vroeg stadium gericht te gaan samenwerken ontstaan kostenvoordelen, komen zaken sneller en beter tot stand. Een kwestie van regie voeren. De volgende stap is om in een dagvullende workshop de thema's verder te verdiepen en te verbreden aan de hand van praktijkcasussen. Hierbij ligt het accent op leren door te doen.

U hoort er alles over op 28 april 2011, schrijf u in via de site http://www.profijtelijksamenwerken.nl.

Datum, locatie en kosten: - 28 april 2011 - Ondernemershuis Westelijke Mijnstreek Sittard-Geleen - Mercator 3, Sittard - Deelnamekosten EUR 150,--