Carli Hermès presenteert unieke 3D foto-expositie

Persbericht van Nintendo Benelux

CARLI HERMES PRESENTEERT UNIEKE 3D FOTO-EXPOSITIE Opening eerste Nederlandse 3D foto-expositie waar geen speciale bril voor nodig is

Amsterdam, dinsdag 26 april 2011 - Morgen start de eerste Nederlandse 3D foto-expositie, waar geen speciale bril voor nodig is om de beelden in 3D te zien, met een officiële opening voor genodigden. Topfotograaf Carli Hermes maakte hiervoor een speciale fotoserie genaamd 'Imagining Perspective'. De fotograaf, bekend van verschillende internationale campagnes, maakte hiervoor gebruik van de onlangs gelanceerde Nintendo 3DS. De fotoserie is voor bezoekers vanaf donderdag 28 april tot en met maandag 2 mei te zien in de A-Gallery Amsterdam.

Imagining Perspective
Het is in Nederland voor het eerst mogelijk om 3D-foto's op de expositie in 3D te zien zonder hier een speciale bril voor nodig te hebben. Ook Carli Hermes had nog niet eerder een volledige fotoserie met een 3D-fotocamera gemaakt. Met de Nintendo 3DS, die vorige maand werd gelanceerd, maakte hij de fotoserie 'Imagining Perspective'. "Door de mogelijkheid van een derde dimensie moet je als beeldmaker echt anders gaan denken in perspectieven. Je kan diepte en verschillende lagen in het landschap veel intenser maken door te experimenteren met de voor- en achtergrond en alles wat daartussenin zit," aldus Hermes. "Ik werk al ruim 25 jaar met twee dimensies, maar dit biedt echt een compleet nieuwe vorm van fotografie. Doordat je de beelden op de Nintendo 3DS zonder bril direct vanaf het scherm in 3D kan zien, word je daarna echt de foto in gezogen."

Zelf 3D fotograferen en bepalen
Om het verschil tussen de dimensies te ervaren, kunnen bezoekers zelf de hoeveelheid 3D van de foto bepalen. Door middel van een schuifknop op de Nintendo 3DS-systemen kunnen de beelden zowel in 2D als in 3D worden bekeken. Hierdoor wordt niet alleen het contrast tussen 2D en 3D scherp in beeld gebracht, ook kan de foto letterlijk met één handbeweging worden veranderd. Naast het bekijken van de beelden die Hermès in 3D fotografeerde, kunnen bezoekers ook zelf achter de 3D-fotocamera plaatsnemen en een foto maken met de Nintendo 3DS.

Over de expositie
De 3D foto-expositie 'Imagining Perspective' is gefotografeerd door topfotograaf Carli Hermes met de 3D-fotocamera van de Nintendo 3DS. De expositie is te zien van donderdag 28 april tot en met maandag 2 mei in de A-Gallery Amsterdam (Konijnenstraat 16A). Toegang is gratis.

Links:
http://www.nintendo3ds.nl

Noot voor redacties


Nintendo Benelux

Noot voor de red actie (

Razende Robot Reporter