Gemeente Leeuwarden

Wil je de veerkracht van uw kind bevorderen?

Kom ook op donderdag 28 april naar de bijeenkomst van Positief Opvoeden, georganiseerd door het Centrum voor Jeugd en Gezondheid (CJG) Leeuwarden. Het CJG geeft deze lezing voor jonge gezinnen in samenwerking met de Brede School, ditmaal in de wijk Camminghaburen.

Advies over veerkracht

Op 28 april geeft het CJG bruikbare ideeën en adviezen aan ouders over het bevorderen van de veerkracht bij kinderen. Veerkracht gaat over het vermogen om met allerlei gevoelens om te gaan. Dit is belangrijk voor het geluk en waardering van het kind.

Welkom!

Heb je kinderen jonger dan 12 jaar? Dan heet het CJG jou van harte welkom vanaf 20.00 uur (inloop vanaf 19.45) tot 21.30 uur in de Schakel, Havingastate 7 in Leeuwarden. Deelname is kosteloos. Aanmelden kan via www.cjgleeuwarden.nl of telefonisch via 058-2338580.

Positief opvoeden werkt!

Kinderen worden niet met een gebruiksaanwijzing geboren. Opvoeden heeft leuke kanten maar kan soms ook een hele klus zijn. Positief Opvoeden, een nieuw programma voor opvoedondersteuning in Fryslân, biedt informatie en advies over problemen die je tegenkomt zoals slecht (in)slapen, bedplassen, pesten of geen huiswerk maken.

Positief Opvoeden komt voort uit Triple P: Positief Pedagogisch Programma, en is ontwikkeld door de Universiteit van Queensland Australië. Triple P is gebaseerd op 25 jaar ervaring en onderzoek met ouders en kinderen. Het blijkt dat er vaak maar kleine veranderingen nodig zijn om de opvoeding van kinderen een stuk gemakkelijker en plezieriger te maken! Met dit programma zijn al duizenden gezinnen, in binnen- en buitenland, geholpen.