Royal Wedding souvenir is miljardenbusiness

Persbericht van Catawiki.nl

De wereldwijde markt voor William & Kate souvenirs wordt geschat op 3 miljard euro. Met name in de Verenigde Staten is er veel vraag. Catawiki, online catalogus voor verzamelaars, baseert de schatting op het aantal Royal Wedding objecten in haar catalogus, de gemiddelde verkoopprijs en de gemiddelde oplage van zo'n "collectable". Er zijn al meer dan 1.000 William & Kate souvenirs aan de Catawiki-catalogus toegevoegd. Dit aantal groeit snel. Verzamelobjecten die in het oog springen zijn onder andere poppen, kotszakjes en condooms. De geïnventariseerde objecten zijn te bekijken op de site van Catawiki: www.catawiki.nl/royalwedding

"De populariteit van William en Kate is enorm. Er worden tijdens het huwelijk 1,1 miljoen bezoekers in Londen verwacht en de vraag naar souvenirs is gigantisch. In veel landen geven fans en verzamelaars er veel geld aan uit. Onder andere in de Verenigde Staten is er echt sprake van een hype.", aldus René Schoenmakers, directeur van Catawiki. "Er zijn ontzettend veel verschillende collectables te koop, variërend van borden en munten tot bierpullen en zelfs een koelkast." Catawiki lanceerde onlangs een op Groot-Brittannië gerichte versie van haar site die steeds drukker bezocht wordt: www.catawiki.co.uk

Over Catawiki
Catawiki is de online catalogus van alles dat wordt verzameld. De catalogus wordt net als Wikipedia door de gebruikers zelf aangevuld. Je kunt er gratis je verzameling en zoeklijst in bijhouden. Op basis van de centrale catalogus kun je ook verzamelobjecten kopen en verkopen. Daardoor kun je verzamelobjecten snel aanbieden zonder zelf gegevens en afbeeldingen in te voeren. Ook is zo het prijsverloop van een verzamelobject te volgen. De Catawiki-catalogus heeft voordelen boven papieren verzamelcatalogi: hij is gratis en altijd up-to-date. Er is ook een versie voor de smartphone. Daarmee heb je altijd je verzameling bij je.

De site is in november 2008 gelanceerd met enkele rubrieken. Sindsdien zijn meer dan een miljoen verzamelobjecten toegevoegd in 67 rubrieken. Zo staan vrijwel alle in Europa uitgegeven postzegels op de site. Het aantal verkochte items neemt snel toe. Er worden al 450.000 stripboeken en 900.000 postzegels te koop aangeboden. Dit is het grootste aanbod in de Benelux.

De naam Catawiki is een samentrekking van catalogus en wiki. Een wiki is een website waarop bezoekers zelf eenvoudig informatie kunnen toevoegen of aanpassen. De term wiki is bekend van Wikipedia, de online encyclopedie. Het komt uit het Hawaïaans en betekent 'snel, vlug'. In juli 2010 stapten de investeerders Peak Capital en de NOM (Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij) in Catawiki. In november 2010 won Catawiki de publieksprijs van de Accenture Innovation Awards. Catawiki is gevestigd in Assen.
Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*
*
*

Links:
http://www.catawiki.nl/royalwedding



Razende Robot Reporter