ICT~Office, branchevereniging IT-, Telecom- en Officebedrijven


ICT~Office presenteert rapport 'ICT en Topsectoren: ICT als Innovatie As'

28 apr 2011 om 09:10

ICT~Office heeft in 'De Week van ICT' het rapport 'ICT en Topsectoren: ICT als Innovatie As' aan Afke Schaart (Tweede Kamerlid VVD) aangeboden. Schaart heeft zich in de Tweede Kamer hard gemaakt voor een duidelijke invulling van ICT als Innovatie As binnen de topsectoren. In het rapport heeft ICT~Office een overzicht gemaakt van de mogelijkheden die ICT biedt voor de topsectoren met een aantal concrete voorbeelden van toepassingen en ICT-onderzoek.

Eén geslaagde ICT-technologie of één geslaagd ICT-systeem is de drager van innovatie in vele sectoren. Voorbeelden hiervan zijn cloud computing, (open) data & platformen en sensornetwerken. Deze verbindende kracht stelt sectoren in staat te interacteren, waardoor de waarde die gecreëerd wordt binnen één sector ook door andere sectoren kan worden benut. Daarnaast heeft ICT een sterk transformerende kracht die sectoren in staat stelt zich beter te organiseren. Om deze kracht van ICT volledig te kunnen benutten, is het noodzakelijk voor iedere topsector invulling te geven aan de rol van ICT als Innovatie As.

Momenteel is ICT~Office samen met haar partners in gesprek met vertegenwoordigers van de verschillende topsectoren om ICT duidelijk op de agenda te krijgen.

Het rapport is hier te downloaden.

Zie het origineel