Gemeente Harlingen


visser atr

College op bedrijfsbezoek bij Visser ATR

Afgelopen woensdag heeft het College een bedrijfsbezoek gebracht aan het bedrijf Visser ATR. Het bedrijf had de gemeente via de column `Het hemd van't lijf' in de Harlinger Courant uitgenodigd voor een bezoek. Hier ging het College graag op in.

Visser ATR is een zelfstandig bedrijf dat zich al meer dan 50 jaar bezighoud met het inzamelen, het verwerken en recyclen van afvalstoffen. In 1954 begon Jan Visser met de handel in lompen en metalen. Zijn startkapitaal bedroeg toen een rijksdaalder en als vervoermiddel had hij een transportfiets. Door de jaren heen kreeg hij steeds meer klanten en werd de fiets ingeruild voor een kleine vrachtauto.

In de jaren '70 kwamen er twee zonen in de zaak, de omzet nam toe en de naam Jan Visser werd een begrip in Harlingen en omstreken. Tot en met de jaren '80 hield de firma Visser zich voornamelijk bezig met de inzameling van oud-papier en metalen. Dit veranderde drastisch toen men afvalcontainers begon te verhuren.

Het bedrijf ging zich nog meer specialiseren in het sorteren en recyclen van afvalstoffen. Inmiddels waren twee schoonzoons toegetreden waardoor het karakter van familiebedrijf nog meer werd versterkt.