Gemeente Twenterand


Gemeente Twenterand tevreden over reconstructie kruising

Kruising Koningsweg-Krijgerstraat-Westeinde sneller klaar dan verwacht Menig inwoner van Twenterand heeft ongetwijfeld moeten wennen aan de aangepaste kruising Koningsweg-Krijgerstraat-Westeinde. Maar volgens wethouder Roel Koster is de situatie er veel beter op geworden en is de reconstructie van de kruising zelfs sneller klaar dan verwacht.

"In de planning hadden we verwacht dat we nog tegen moeilijk te verwerken materiaal aan zouden lopen. Dat bleek achteraf erg mee te vallen en dus is de kruising al weer sinds eind maart in gebruik."

In eerste instantie dacht de gemeente Twenterand dat de kruising op 22 april gereed zou zijn. Koster toont zich ook tevreden over de samenwerking tussen de verschillende partijen: "De contacten tussen de aannemer NTP uit Hattem en de gemeente verliepen goed. Er is keurig werk geleverd en ook de planning en de regie waren prima voor elkaar."

Inwoners van Twenterand hebben ongetwijfeld moeten wennen aan de nieuwe verkeerssituatie.
De hoofdroute liep voorheen via Koningsweg en Westeinde. Nu ligt de nadruk op de route via Koningsweg en Krijgerstraat. Ook de voorrangssituatie is veranderd. Koster daarover: "We hebben hier te maken met beperkt beschikbare ruimte. Ook omdat we aan alle zijden graag een trottoir wilden behouden. De inrichting van dit punt dwingt min of meer af dat weggebruikers rustig aan moeten doen en dat is gezien de verkeersveiligheid een prima punt."

De gemeente ziet ook het voordeel voor de ondernemers aan het Westeinde. "Hoewel we met borden duidelijk aangegeven hebben dat de ondernemers bereikbaar zijn, is afsluiting van een weggedeelte natuurlijk nooit leuk." In de huidige situatie is het zo dat het Westeinde vanaf de Koningsweg en de Krijgerstraat beter in te rijden is. "En dat is natuurlijk weer gunstig voor de bereikbaarheid van de winkels", zo benadrukt de wethouder. "Ik ben erg tevreden met deze oplossing."

Het project werd mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de regio Twente.