Vestia


28-4-2011

Kentalis en Vestia gaan samenwerken

---

Koninklijke Kentalis en Woningcorporatie Vestia Zoetermeer gaan samenwerken bij de bouw van circa 36 huurappartementen en een woongebouw met negen woongroepen voor ongeveer 54 cliënten van Kentalis. De woningen komen op het terrein van Kentalis aan het Zalkerbos, waar de organisatie een nieuw zorg-onderwijs-centrum (ZOC) gaat bouwen.

Kentalis en Vestia Zoetermeer hebben woensdag 27 april de intentieverklaring getekend. Vestia zal optreden als opdrachtgever voor de ontwikkeling en realisatie van de huurappartementen en het woongebouw.

De bouw van het ZOC en de bijbehorende woningen passen als project goed bij Vestia, omdat maatschappelijk ondernemen één van de drijfveren is van de woningcorporatie. Als het gaat om wonen en zorg, gaat Vestia graag nog een stap verder. Daarom neemt zij initiatieven voor een gezamenlijke aanpak van kwetsbare groepen in de samenleving. Op verschillende niveaus zoekt Vestia naar eigentijdse oplossingen, die aansluiten bij de woonwensen van deze mensen. Door aanpassingen van bestaande woningen, levensloopbestendige nieuwbouw en het ontwikkelen van speciale woon-zorgconcepten. Maar altijd ook door samen te werken met zorg- en welzijnsinstellingen, zoals Kentalis. Bovendien is duurzaamheid een thema dat zowel Vestia als Kentalis hier graag wil invullen.

Vestia en Kentalis zijn allebei blij met de samenwerking. Mark Hiddema, Kentalis-regiodirecteur Zorg: "We willen onze doelgroep dicht bij elkaar laten wonen, maar niet in een zorgomgeving. Dit is een mooie combinatie met de zorg dichtbij." Hiddema doelt hiermee op het nieuwe ZOC, waarin de regionale zorg en scholengemeenschap Effatha, beiden onderdeel van Kentalis, een plek krijgen. Dit ZOC staat weliswaar op hetzelfde terrein als de woningen, maar niet eraan vast. Voor de bouw hiervan heeft Kentalis inmiddels een vergunningsaanvraag gedaan bij de gemeente Zoetermeer. De sloop van het huidige complex aan het Zalkerbos staat gepland voor het eerste kwartaal van 2012. Daarna starten de werkzaamheden, die naar verwachting medio 2013 zijn afgerond.

In het ZOC krijgen de regionale zorgtak en scholengemeenschap Effatha, beiden van Kentalis, een plek. In het nieuwe centrum kunnen kinderen, jongeren en volwassenen terecht die moeite hebben met horen of communiceren. Ze zijn doof of slechthorend, zijn doofblind of hebben ernstige communicatieproblemen. Dit soms in combinatie met een verstandelijke beperking, motorische of psychiatrische problemen. In het ZOC biedt Kentalis, een landelijk werkende organisatie, begeleiding, behandeling, onderwijs en onderzoek. In het hoofdgebouw wordt ook Kombino ondergebracht, dat specialistische kindzorg en reguliere kinderopvang biedt.

Kentalis in het kort
Kentalis is een landelijke organisatie die al 220 jaar gespecialiseerd is in diagnostiek, zorg en onderwijs voor mensen met beperkingen in horen en communiceren. De medewerkers bieden klanten toegang tot alle actuele
mogelijkheden van taal en communicatie. Door kennis en expertise te ontwikkelen, toe te passen en te delen willen zij de kwaliteit van de dienstverlening duurzaam verbeteren. Met hart, oog en oor voor de ander. En vooral: in goede dialoog met klanten, medewerkers en partners.

*

Trefwoorden die gekoppeld zijn aan dit artikel

Nieuwbouw vernieuwing Vestia Zoetermeer

Over Vestia
Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 73.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. De woningen zijn verdeeld over de lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult. Naast de lokale corporaties heeft Vestia de beschikking over vier vakbedrijven. Er werken in totaal 950 mensen bij Vestia.