FNV KIEM

Geef publiek meer invloed op de cultuursector

donderdag 28 april 2011

Moet het publiek bepalen wat er in de schouwburg te zien is en wie de uitvoerenden zijn; welke schilderijen uit zijn collectie een museum tentoonstelt en welke nieuwe werken het aanschaft...?

Meer eigen inkomsten genereren
Misschien gaat dit te ver, maar open staan voor de wensen van je klanten is in tijden van bezuinigingen en dalende bezoekerscijfers voor de podiumkunsten wel belangrijk. De culturele instellingen staan voor de opgave om meer eigen inkomsten te verwerven en daarbij de toegankelijkheid van het aanbod, de veelzijdigheid en het avontuur te behouden.

Ideeën
De vereniging Publiek heeft nu het platform www.100manierenom.nl opengesteld voor iedereen die een idee heeft om de relatie tussen culturele sector en het publiek te verbeteren.

Van alle vormen van klantenwerving en -binding is de meest spannende: laat het publiek (mee)bepalen wat het aanbod is. Publiek roept culturele instellingen en hun bezoekers op om voorbeelden te posten van invloed van het publiek op het aanbod. Meld het voorbeeld dat je eigen culturele instelling uitvoert - reageer op de voorbeelden in het overzicht.