Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

CO2-uitstoot zakelijke ritten gecompenseerd

Den Haag, 28 april 2011

De ANWB zakelijke markt heeft voor vorig jaar 660 ton CO2 gecompenseerd. Het gaat om gereden kilometers die de ANWB Wegenwacht heeft gereden om mensen te helpen bij pech. Dit gebeurde voor alle leden van ANWB voor Bedrijven en voor klanten uit de marktsegmenten Autofabrikanten en -Importeurs, Fleet/Lease/Rental en Verzekeraars.

Duurzaamheid is een speerpunt bij veel relaties van ANWB zakelijke markt. De ANWB wil haar klanten hierbij ondersteunen.

De CO2 compensatie wordt uitgevoerd door GreenSeat, een onderdeel van de Climate Neutral Groep. GreenSeat investeert in een textielfabriek in Thailand, die door het gebruik van alternatieve, groene brandstoffen als rijstschillen, houtsnippers en kokosnoothulzen de luchtkwaliteit aanmerkelijk verbetert. Bovendien biedt dit project een aantal voordelen aan de lokale bevolking zoals het genereren van extra inkomsten voor de boeren. Op deze wijze wordt in een jaar meer dan 20 miljoen kilo CO2 uitstoot voorkomen. Kijk voor meer informatie op: anwb.nl/klimaatcompensatie.