Persberichten

Seminars Overheid & ICT erg in trek

Publicatiedatum: 28-04-2011

Twee derde van de bezoekers van de vakbeurs Overheid & ICT 2011 beoordeelde het aanbod en het inhoudelijk programma als uitstekend of goed. Project manager Richard Koppen kijkt terug op een kwalitatief goede beurs met een populair inhoudelijk programma. "De seminars waren erg in trek. Voornamelijk de ochtendsessies leverden volle congreszalen op. De best bezochte seminars waren die van Cees Hamers van KING, Ed Parsons van Google en Kim Spinder van Digital Action. Overigens is ook het Open Source Plein erg goed bezocht." Overheid & ICT 2011 vond plaats van 19 tot en met 21 april.

Overheden zijn kritischer
Koppen merkt wel dat de overheidsbezuinigingen invloed hebben op de beurs: "Door het bezuinigingsbeleid zijn overheden duidelijk kritischer ten aanzien van de tijdsbesteding van ambtenaren en daardoor ook ten aanzien van het bezoek aan specifieke evenementen. Door het bieden van een aantrekkelijk inhoudelijk programma - de bezoeker komt immers voornamelijk naar de beurs om op de hoogte blijven van (nieuwe) ontwikkelingen - en het organiseren van bepaalde activiteiten op de beursvloer, zoals tours en het Open Source Plein, proberen we de juiste bezoekers te trekken."

De waardering die bezoekers aan de beurs gaven is met een 7,0 hetzelfde als vorig jaar. Ook het percentage eind- of medebeslissers met betrekking tot investeringen is gelijk gebleven namelijk 38%. Van de 6.394 bezoekers heeft 55% minimaal één van de seminars of presentatiesessies bezocht. De bezoeker bezocht ruim 9 stands en er zijn gemiddeld 6 gesprekken per bezoeker gevoerd. 63% is van plan om volgend jaar weer naar de beurs te komen.

Op de hoogte blijven
Op de hoogte blijven van nieuwe product- en brancheontwikkelingen was voor 73% de reden om de beurs te bezoeken. 53% wilde contacten met bestaande relaties onderhouden en 40% kwam om gericht informatie te verzamelen over bepaalde eigenschappen van producten. 27% bezocht de beurs voor het eerst.
De top 3 bezoekende organisaties waren Gemeenten (47%), particuliere bedrijven (20%) en Rijksoverheid (8%). De interesse ging voornamelijk uit naar: overheidsspecifieke software (56%), webdiensten (36%), generieke software (29%), hardware en infrastructuur (27%), advies en detachering (24%) en opleiding en training (22%). Adviseur (18%), ICT medewerker (16%) en accountmanager (9%) waren de meest voorkomende functies.

Tweets
Inspiratie opdoen en nieuwe contacten zijn genoemd in het Twitterverkeer over de beurs. @Communited: 'Na 3 dagen overheidict11, veel gesprekken gevoerd + concrete afspraken'. Ook voor @flxCore was het een succes: 'Goede beurs voor flxCore. Veel interesse voor Open ERP, GIS en VBI.'
vrijdag meteen gestart met het nakomen van onze beursbeloftes!'
@logius_minbzk merkte op: 'Gemeenten tonen interesse op #OverheidICT11 in e-factureren met energieaanbieders. @vincentsieben: 'Wat een week! Enorm veel nieuwe contacten & inspiratie opgedaan!

De volgende Overheid & ICT is op dinsdag 24, woensdag 25 en donderdag 26 april 2012.
Meer informatie over afgelopen editie is te vinden via www.overheid-en-ict.nl

Klik hier voor een impressie van de beurs in de vorm van een fimpje.

Tal van activiteiten op Overheid & ICT 2011
Naast het uitgebreide congresprogramma en de noviteiten van de exposanten, waren er tal van andere activiteiten, zoals het Open Source Plein, presentatiesessies van exposanten en diverse thematours. De beurs bleek bovendien dé plek om te netwerken en te leren hoe andere bedrijven en instellingen probleemoplossend te werk gaan.

.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Noot voor de redactie,

VNU Exhibitions