Politie Drenthe

Donderdag 28 april 2011

Provincie Drenthe, 28-04-2011

Snelheidscontroles

SCHOONLOO Op de N376 bij Schoonloo bekeurde de politie woendag tijdens een radarcontrole 219 snelheidsovertreders. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 140 km per uur terwijl daar een maximum snelheid geldt van 80 km per uur. De 47-jarige automobilist uit Nieuw Amsterdam die 140 reed is staande gehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd. In totaal passeerden 1017 voertuigen de controlepost.

Gevaarlijk weggedrag vrachtwagenchauffeur

BEILEN Een 45-jarige vrachtwagenchauffeur uit het Duitse Salz Kotten is woensdagmiddag bekeurd voor gevaarlijk rijgedrag. De man reed over de N381 richting Beilen. Een achter hem rijdende politieagent zag de truck met oplegger waarin de man reed regelmatig slingeren en een paar keer met 90 km per uur gevaarlijk inhalen waarbij ingehaalde autos werden gesneden. Tot twee keer toe moesten tegemoetkomende autos sterk afremmen om een frontale aanrijding voorkomen. Bij Beilen werd de combinatie tot stilstand gedwongen. De chauffeur kreeg in overleg met justitie direct een boete van 500,-. Nadat hij dit had betaald mocht hij verder rijden. De man had niet gedronken.

Alcohol in het verkeer

ASSEN Op de Meentgoorn in Assen hield de politie in de nacht van woensdag op donderdag een 56-jarige automobiliste uit die plaats aan. De vrouw had gedronken. Omdat een ademanalyse niet lukte nam een arts op verzoek van de politie bloed af bij de vrouw. Dit wordt onderzocht op de aanwezigheid van alcohol. Afhankelijk van de uitkomst maakt de politie proces-verbaal op. De vrouw is met een rijverbod van zes uur weer in vrijheid gesteld.

Getuigen gezocht

ASSEN De politie in Assen wil graag in contact komen met mensen die op donderdag 21 april omstreeks 22.30 uur op de Hoofdlaan in Assen getuige zijn geweest van een incident waarbij een 16-jarige jongen uit deze plaats in de sloot belandde. De jongen fietste richting centrum. Ergens tussen de Sportlaan en de Kerkhoflaan kreeg hij onverwachts een trap tegen zijn fiets waardoor hij in een droge sloot naast de weg viel. Door de val is hij tijdelijk buiten bewustzijn geraakt. Terwijl hij in de sloot lag werden hem zijn portemonnee en GSM afgepakt. De jongen heeft daar niets van gemerkt. Ook heeft hij niet gezien wie hem tegen de fiets heeft getrapt. Twee jongens hebben hem gevonden en uit de sloot getrokken. De volgende dag is hij voor nekklachten onderzocht in het ziekenhuis. Hij heeft nog steeds pijn in zijn nek. De jongen deed aangifte. Mensen die iets gezien hebben of weten over dit incident wat van belang kan zijn voor het politieonderzoek kunnen bellen met 0900-8844 of anoniem met 0800-7000

Scooter gestolen

DWINGELOO Bij het Blauwe Meer aan De Vorrelvenen bij Dwingeloo is op tweede paasdag een zwarte Peugeot Speedfight scooter gestolen. De 16-jarige eigenaar uit Beilen zette zijn scooter daar neer tegen 13.30 uur en ontdekte tegen 17.30 uur dat deze verdwenen was.

Straatroof

ASSEN Een 63-jarige vrouw is woensdagmorgen rond 10.00 uur op de Nobellaan in haar woonplaats Assen beroofd van haar portemonnee. De vrouw had geld gepind bij een pinautomaat. Ze deed het geld in haar portemonnee en direct daarna greep een man deze uit haar handen en verdween daar mee. Volgens de vrouw gaat het om een man met waarschijnlijk een donkere of getinte huidskleur. Ze meent gezien te hebben dat hij op een fiets verdween. De politie wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van deze beroving. Men kan bellen met 0900-8844.

Fietsendieven

ASSEN Na een melding van een getuige hield de politie woensdagmiddag op de Kerkhoflaan in Assen twee mannen van 29 en 31 jaar uit deze plaats aan. De mannen liepen daar met een fiets elke nog op slot zat. De mannen bekenden de fiets kort daarvoor gestolen te hebben in het centrum van Assen. Ze zijn verhoord en daarna met een proces-verbaal in vrijheid gesteld. De fiets is in beslag genomen.

Gewonden in het verkeer

BORGER Bij een aanrijding op de kruising van de N374 met en Rolderstraat en de IJzertijdstraat bij Borger raakte woensdagmiddag een 87-jarige fietser uit Buinen licht gewond. De man stak zonder uit te kijken de weg over en kwam in botsing met een auto bestuurd door een 74-jarige man uit Schoonloo. De gewonde fietser is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Stadskanaal.

ZUIDWOLDE Op de kruising van de Nijverheidsweg met de Industrieweg in Zuidwolde kwamen woensdag aan het eind van de middag twee autos met elkaar in botsing. Een 74-jarige vrouw uit Zuidwolde verleende in haar auto geen voorrang aan een voor haar van rechts komende auto bestuurd door een 35-jarige plaatsgenoot. Bij de 74-jarige vrouw in de auto zaten twee vrouwen van 66 en 89 jaar uit Zuidwolde. Deze twee raakten licht gewond. De oudste van hen ging voor onderzoek naar de huisartsenpost. De andere voor onderzoek naar het ziekenhuis van Hoogeveen.

Gestolen auto teruggevonden

GIETEN Op het Brummelpad in Gieten is woensdagmorgen de Ford Escort teruggevonden die in de nacht van 25 op 26 april gestolen werd vanaf de oprit bij een woning aan de Hagedoorn in Gieten.

Politiebureau Vries tijdelijk gesloten
VRIES Het politiebureau in Vries is door interne werkzaamheden tijdelijk gesloten. De werkzaamheden duren waarschijnlijk tot en met vrijdag 13 mei. Het politiebureau in Vries zal naar verwachting op maandag 16 mei weer worden opgesteld voor burgers. Bezoekers voor het politiebureau kunnen vanaf maandag 2 mei tijdelijk terecht in het gemeentehuis van Vries.