Politie Groningen

Donderdag 28 april 2011

Provincie Groningen, 28-04-2011

Fietser gewond na verkeersongeval

STADSKANAAL Een 44-jarige fietser uit Musselkanaal is woensdagmiddag gewond geraakt op de Ceresstraat in Stadskanaal. De man wilde vanaf een fietspad de weg oversteken en zag daarbij een 25-jarige automobilist uit Musselkanaal over het hoofd. Door de aanrijding kwam de fietser via de motorkap en de voorruit op het wegdek terecht. Hij is met hoofd- en beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Hennepkwekerijen ontmanteld

WINSCHOTEN/GRONINGEN De politie heeft woensdag in Winschoten en in Groningen twee hennepkwekerijen ontmanteld. In een pand aan de Mr. A.J. de Sitterstraat in Winschoten werden 100 hennepplanten en 2248 hennepstekken aangetroffen en vernietigd. De politie hield in het pand een 65-jarige inwoner van Winschoten aan. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

In een woning aan de Wibenaheerd in Groningen vond de politie 316 hennepstekken. De stekken zijn vernietigd. Zowel in Winschoten als in Groningen is de kweekapparatuur in beslag genomen.

Aanhouding na huislijk geweld

HAREN De politie heeft woensdagavond in een woning in Haren een 36-jarige man uit die plaats aangehouden voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn vrouw te hebben bedreigd en mishandeld. Agenten hebben de verdachte meegenomen naar het cellencomplex. Hij is ingesloten voor verhoor.

Man moet rijbewijs inleveren

GRONINGEN Een 43-jarige automobilist uit Noordhorn heeft woensdagavond op de Friesestraatweg zijn rijbewijs in moeten leveren wegens onveilig rijgedrag. Agenten zagen dat de man op gevaarlijke wijze een vrachtwagen inhaalde tussen Groningen en Aduard. Hierbij veroorzaakte de Noordhorner bijna een frontale aanrijding met twee tegenliggers. De bestuurder bleef met forse snelheid doorrijden. Opnieuw haalde hij een rij autos in waarbij snelheden werden gemeten van 133 km/h, terwijl 80 km/u is toegestaan. Agenten hebben de man langs de kant van de weg gezet en zijn rijbewijs ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Minibike in beslag genomen

MARUM De politie heeft woensdagavond aan de Hoornweg te Marum een minibike in beslag genomen. Een 17-jarige inwoner uit Marum reed met de minibike op de openbare weg. De minibike was niet verzekerd, de verdachte droeg geen helm en was niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

Agenten hebben de man een proces-verbaal gegeven.

Veel mis met snorfietser

GRONINGEN De politie heeft woensdagmiddag een 18-jarige man uit Groningen op de bon geslingerd voor meerdere overtredingen. Surveillerende agenten zagen hoe de snorfietser zonder kentekenplaat op de Emingaheerd in Groningen reed. Tijdens de controle bleek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Ook bleek dat de snorfiets niet was verzekerd. De snorfiets werd door de politie in beslaggenomen. De Stadjer kon met drie bekeuringen op zak zijn weg vervolgen.

Brommobiel te water

WEDDE - Een 37-jarige vrouw uit Veendam is woensdagmiddag op de Oerdeweg in Wedde met de schrik vrij gekomen. De bestuurster van de brommobiel kwam met de rechterwielen in de berm terecht en raakte de macht het stuur kwijt. Zij kwam vervolgens met haar voertuig in het naastgelegen water terecht. Zij wist op eigen kracht uit de sloot te komen. Bij controle bleek dat de Veendamse niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Het voertuig raakte zwaar beschadigd en moest door een bergingsbedrijf worden afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op.

Man moet gevangenisstraf uitzitten

FOXHOL - De parketpolitie heeft woensdagavond een 58-jarige man uit Foxhol aangehouden. Hij had nog 239 dagen gevangenisstraf openstaan. Hij werd meegenomen en ingesloten. Personen die openstaande boetes willen betalen of vragen hebben over een openstaande gevangenisstraf, kunnen terecht op de grotere politiebureaus van Regiopolitie Groningen gedurende de opstellingsuren. Als er vragen zijn over openstaande boetes, dan contact worden opnemen met de Parketpolitie op nummer 050-3166681.

Fietsendief aangehouden

GRONINGEN De politie heeft woensdagnacht een 26-jarige Bulgaar aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat de man in de Moesstraat fietste. Omdat de fiets niet was voorzien van een deugdelijk ringslot vermoedden zij dat de fiets was gestolen. Bij controle bleek dat het rijwiel inderdaad niet van hem was en als gestolen te boek stond. De verdachte moest mee na het politiebureau. Hij werd voor verder onderzoek ingesloten. De fiets werd in beslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendammer aangehouden voor brandstichting

VEENDAM De politie heeft woensdagnacht een 28-jarige man uit Veendam aangehouden. Politieagenten reageerden op een melding van een brand op het Adriaan Geertsplein in Veendam. Agenten constateerden dat er een schutting, een bossage en een tuinstoel in de brand stond. Agenten konden de brand met een brandblusser snel blussen. Een getuige had gezien dat de 28-jarige dit had aangestoken. Op basis van een signalement konden agenten de verdachte aanhouden. Bij fouillering troffen agenten een aansteker bij hem aan. Hij moest mee naar het politiebureau en werd ingesloten. Vermoedelijk is onenigheid tussen enkele personen de oorzaak van de brandstichting. De politie stelt een onderzoek in.

Studenten met elkaar op de vuist

GRONINGEN - De politie heeft woensdagnacht een 19-jarige student uit Leiden aangehouden voor mishandeling. Politieagenten werden in de Martiniplaza aan de Leonard Springerlaan aangesproken door een 23-jarige student uit Groningen. Hij was kort daarvoor tijdens een studentenfeest mishandeld door de 19-jarige Leidenaar. Het verhaal van het slachtoffer werd bevestigd door een getuige. Hierop werd de 19-jarige op basis van het verstrekte signalement aangehouden. Hij moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon hij het politiebureau weer verlaten. Het slachtoffer hoefde zich niet onder
doktersbehandeling te stellen. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie verijdeld inbraak

LEEK Met de aanhouding van twee mannen (40 en 50 jaar) uit Oosterwolde (Fr) heeft de politie woensdagnacht vermoedelijk een inbraak verijdeld. Na een inbraakmelding bij een metaalbedrijf aan de Auwemalaan in Leek, werd een onderzoek ingesteld. Het bleek dat er was geprobeerd om in het bedrijf in te breken. In de omgeving van het bedrijf troffen agenten beide Friezen aan. Ze gedroegen zich verdacht en hadden geen duidelijk verhaal over hun aanwezigheid op het industrieterrein. In de omgeving werd een vermoedelijk door de daders gebruikte auto aangetroffen. Bij onderzoek in de auto troffen agenten inbrekerswerktuigen aan. De auto bleek al eerder gebruikt bij een eerdere inbraak. Het duo werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. De auto werd in beslaggenomen. De politie stelt een onderzoek in.