FloraHolland


FloraHolland Naaldwijk vervolgt uitrol beeldveilen snijbloemen

FLORAHOLLAND (28 april 2011) - FloraHolland Naaldwijk bekijkt momenteel of het mogelijk is om Alstroemeria en Lisianthus (klok 5) over te zetten op beeldveilen. Door overleg met de Inkoopcoördinatoren Snijbloemen, de FPC Alstroemeria en de FPC Lisianthus kan Naaldwijk starten met de klankbordgroep van kwekers en kopers om samen de voorbereidingen te gaan doen.

Vervolg uitrol beeldveilen snijbloemen
FloraHolland Naaldwijk werkt aan een virtueel veilproces bij productgroepen waar dat kan en haalbaar is. De volgende stap om dit te toetsen zijn de productgroepen Alstroemeria en Lisianthus van klok 5. Op klok 5 worden nu al Orchidee en Anthurium door middel van beeldveilen geveild.

Klankbordgroep
Een klankbordgroep bestaande uit kwekers en kopers van Alstroemeria en Lisianthus gaat de voorwaarden om verantwoord over te kunnen op beeldveilen vaststellen en volgen. Daarnaast brengt zij ook advies uit hoe en wanneer er gestart kan worden met beeldveilen van Alstroemeria en Lisianthus. Dit advies is leidend. De deelnemerslijst vindt u aan het eind van deze nieuwsbrief.

Rol klankbordgroep
De klankbordgroep adviseert over:

1. beeldmateriaal

2. betrouwbaarheid van informatie

3. advies over specifieke aandachtspunten vanuit klantperspectief, zoals keurafspraken, toegang koelcel, productinformatie of andere relevante zaken.

Uit de eerste vergadering van de Klankbordgroep Beeldveilen Alstroemeria & Lisianthus is geconcludeerd dat snel duidelijk moet worden wat de fotovoorschriften zijn voor het vereiste beeldmateriaal. Binnenkort brengt de klankbordgroep hierover een advies uit. Daarna worden bijeenkomsten georganiseerd met de betrokken kwekers.

Communicatie
We zijn van plan om alle betrokkenen, intern en extern regelmatig te informeren over de voortgang. Binnenkort kun je meer informatie terugvinden op intranet.

Vragen?
Heb je vragen over deze nieuwsbrief? Neem dan contact op met Ferry Haring, teamleider klokverkoop B/C via T 0174 63 58 32 of ferryharing@floraholland.nl.

Samenstelling Klankbordgroep Alstroemeria en Lisianthus (klok 5)

Top Flowers

Ronald van de Ende

Fleura Export BV

Arie Schoneveld

B.J. v Duyvenvoorde

Anne Pluimgraaff

Ed de Groot Exp. & Imp.

Rick Rusman

Fa. Franssen

Barry Helleman

Gebr. Van de Lugt

Hans van de Lugt

Firma J. Beishuizen

Jaco Beishuizen

M.W.R. Groenewegen

Martin Groenewegen

Van Veen Alstroemeria

Fedor van Veen

Firma A. Vreugdenhil

Arend Vreugdenhil

Alstrocall

Theo van Leeuwen

Manon Velthuis

VGB