ICT~Office, branchevereniging IT-, Telecom- en Officebedrijven


VHTO zoekt recent afgestudeerde beta's of technici voor onderzoek Gender Radar

28 apr 2011 om 10:07

VHTO (landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek) is bezig met het onderzoek 'Gender Radar', dat gericht is op de loopbanen van zowel mannelijke als vrouwelijke bèta's/technici (HBO/WO) die 3-10 jaar geleden afgestudeerd zijn. Het doel van het onderzoek is de aantrekkelijkheid van bèta-/technische opleidingen te vergroten en de doorstroom naar een bèta-/technische functie op de arbeidsmarkt te bevorderen. Het gaat hierbij om een bredere doelgroep, waarin onder anderen meer (jonge) vrouwen vertegenwoordigd zijn.

VHTO is geïnteresseerd in onder meer:

* de ontwikkeling van de loopbanen van bèta's/technici
* de aansluiting van het voortgezet onderwijs op een bèta-/technische opleiding

* de aansluiting van de opleiding op een (bèta-/technische) functie op de arbeidsmarkt

* eventuele verschillen in de loopbaanontwikkeling en de tevredenheid daarover onder mannen en vrouwen die een bèta-/technische opleiding hebben gevolgd

* eventuele verschillen in de loopbanen en de tevredenheid daarover onder mensen die een monodisciplinaire of meer traditionele bèta-/technische studie (bijvoorbeeld natuurkunde, civiele techniek of elektrotechniek) òf een bredere/multidisciplinaire/snijvlakopleiding (bijvoorbeeld bewegingstechnologie, milieutechnologie, industrieel ontwerp of human technology) hebben gevolgd.

* wat er verbeterd zou kunnen worden aan die opleidingen om ze aantrekkelijker te maken voor een bredere doelgroep en de aansluiting op de arbeidsmarkt te verbeteren.

Mensen die 3-10 jaar geleden een bèta-/technische studie afgerond hebben, kunnen zich aanmelden voor 'Gender Radar'. Het onderzoek bestaat uit het invullen van een digitale enquête en neemt 15-20 minuten in beslag. Aanmelden en meer informatie verkrijgen is mogelijk bij Noortje Jansen (jansen@vhto.nl o.v.v Gender Radar 2 of 020-8884220). U kunt ook meteen het startdossier invullen op www.surveymonkey.com/s/StartdossierGR2.