Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 28-04-2011

Roosendalers na achtervolging aangehouden

ETTEN-LEUR / PRINSENBEEK / BREDA: De politie heeft woensdagavond in Etten-Leur rond 21.10 uur na een achtervolging van een auto twee Roosendalers aangehouden. De politie arresteerde het duo omdat ze met hun auto verkeersgevaarlijke capriolen hadden uitgehaald, zoals het rijden door het rode licht, het links nemen van vluchtheuvels en het fors overschrijden van de maximumsnelheid. Met hun gedrag werd het overige verkeer in groot gevaar gebracht.

Surveillerende agenten zagen woensdagavond rond 20.45 uur dat de bestuurder van een Mercedes op de kruising Haagweg / Ettensebaan, het rode verkeerslicht negeerde. Ze wilden daarom de auto controleren. Ze zagen dat de automobilist zijn weg met hoge snelheid over de Haagweg vervolgde. Hun kilometerteller gaf meer dan 100 km / uur aan, terwijl zij niet inliepen op de auto. Via de Tuinzigtlaan, reed die auto links langs een vluchtheuvel en wederom het rode licht negerend de
Ettensebaan op. Op de kruising met de Oude Liesboslaan reed de auto rechtdoor in strijd met de geldende rijrichting, waarna het zicht op het voertuig verdween. Meerdere surveillance eenheden keken uit naar deze auto, die op de Strijpenseweg in Prinsenbeek weer werd opgepikt. De achtervolging leidde naar Etten-Leur. De auto werd aangetroffen op een doodlopende straat, de Dekenweg in Etten te Etten-leur. De twee inzittenden die uitgestapt waren en wegrenden, werden mede dankzij tips op de Spletting in Etten-Leur aangehouden. Het ging om twee 23-jarige Roosendalers. De agenten vonden in hun auto twee zakjes hennep.

De bestuurder bleek onder invloed van drugs te zijn. Hij weigerde de medewerking aan een bloedproef en wordt daarom voor dat feit vervolgd. Ook bleek hij vanwege een ontzegging geen rijbewijs te hebben. Dit was hij 1½ jaar kwijt, hij zou dat over een week terug krijgen. Verder werd er 16 gram hennep in de auto aangetroffen. De auto staat op naam van de vriendin van de bestuurder, zij is gehoord en verkeerde, naar eigen zeggen, in de veronderstelling dat die andere man zou rijden.

Rijbewijs kwijt na forse snelheidsovertreding

BREDA: Een 40 jarige man uit Etten-Leur is woensdagmiddag rond 15.00 uur op de Graaf Engelbertlaan betrapt op een forse
snelheidsovertreding. Hij reed, zo constateerde de agent met de lasergun, met zijn auto met een gecorrigeerde snelheid van 103 km / uur terwijl ter plaatse een maximumsnelheid van 50 km / uur geldt. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Politie onderzoekt inbraak

BREDA: Er is vannacht rond 03.50 uur ingebroken in een bedrijfspand aan de Hoeksteen. De eerste agenten waren binnen twee minuten na de melding ter plaatse. Het pand werd rondom afgezet. Een politieman doorzocht met zijn hond het bedrijf, de inbrekers bleken hun slag echter al geslagen te hebben en waren verdwenen. De daders hebben zich de toegang verschaft door een dubbele ruit in te slaan. Er is
vermoedelijk contant geld buit gemaakt. De politie stelt een onderzoek in naar deze inbraak.

Pinpas gestolen, 1500 euro opgenomen

BREDA: Een 76-jarige Bredase is woensdagmiddag rond 13.00 uur het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De dief wist ongemerkt de pinpas van de bejaarde vrouw te stelen. Toen zij de diefstal ontdekte en de bankpas liet blokkeren, had de zakkenroller al ruim 1500 euro van haar rekening opgenomen.

Het slachtoffer had gewinkeld in een supermarkt aan de Ginnekenweg, ze had daar bij de geldautomaat ook gepind. Vermoedelijk heeft daar de dief de pincode afgekeken.

Over zakkenrollen

Zakkenrollers slaan vaak en op veel plaatsen toe. Juist wanneer u het naar uw zin heeft of druk bezig bent, komt de zakkenroller de pret bederven. In drukke winkelstraten, winkels, op de markt, in het station, tijdens een concert, in de bioscoop of in een druk bezocht café, haalt hij of zij (waardevolle) spullen uit uw tassen of zakken. Geef zakkenrollers geen kans. Tref voorzorgsmaatregelen en waarschuw omstanders wanneer het u toch overkomt. Probeer het signalement van de vermoedelijke dader te onthouden en geef dat door aan de politie. Want ook bij zakkenrollerij is het belangrijk dat u daar altijd aangifte van doet.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 28-04-2011 11:34 | © Regio Midden en West Brabant |