Gemeente Lisse

Radionetwerk hulpverlening krijgt extra zendmast in Lisse

C2000 mast

In mei 2011 laat het Ministerie van Veiligheid en Justitie (V&J) op het terrein van de Meerlanden in de gemeente Lisse een zendmast plaatsen voor het landelijk radionetwerk C2000.

De extra mast komt op de locatie Vennestraat 5 in Lisse en is belangrijk voor de onderlinge communicatie van politie, brandweer en ambulancediensten tijdens verkeersongelukken, branden of ernstige incidenten. De plaatsing is de oplossing voor een probleem in de huidige zenderdekking. De nieuw te bouwen mast draagt bij aan snelle en goede hulpverening aan burgers in nood.

Wat zijn C2000 masten?

C2000 is het radionetwerk op basis waarvan ruim 80.000 hulpverleners van politie, brandweer, ambulances en Koninklijke Marechaussee met elkaar communiceren. De realisatie van het netwerk is in handen van de Directe Mobiele Diensten, een onderdeel van Politie Nederland. Om ervoor te zorgen dat de hulpverleners altijd en overal in Nederland kunnen communiceren zijn bijna 400 antennemasten nodig, verspreid over heel Nederland.

Geen gevaar gezondheid

C2000 masten leveren geen gevaar voor de gezondheid op. Uit onderzoek van TNO Fysisch en Elektronisch Laboratorium blijkt dat de sterkte van de radiogolven ver beneden de toegestane blootstellingslimieten van de Gezondheidsraad blijft.

Vergunningvrij

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken is verantwoordelijk voor de plaatsing van C2000 masten en heeft hier geen toestemming en vergunning van de gemeente voor nodig.

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen over de plaatsing van C2000-antennes, dan kunt u contact opnemen met: Directe Mobiele Diensten, telefoonnummer 020-4043887. Schriftelijke reacties kunt u zenden aan: Directe Mobiele Diensten, afdeling C2000 opstelpunten, Postbus 238, 3970 AE Driebergen of postbus@dcoov.nl. Algemene informatie over het C2000 project en de zendmasten kunt u vinden op de site van C2000.