Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 28-04-2011

Verwarde man vernielt autoruit

TILBURG - De politie heeft gisteravond op een parkeerterrein aan het Smidspad een 28-jarige Tilburger aangehouden. Agenten stelden rond 19.30 uur een onderzoek in na een ontvangen melding van een inbraak in een auto. Zij troffen de Tilburger aan op de bestuurderszitplaats van een geparkeerde auto. Het portiersraam van het voertuig was kapot. Tijdens het aanspreken zagen de agenten dat de man verward en mogelijk onder invloed van een verdovend middel was. Door het kapotte glas had hij diverse verwondingen opgelopen aan armen en handen. Het lukte de agenten hem, ondanks zijn tegenwerking, uit de auto te krijgen. Tijdens het verhoor verklaarde hij zich door teveel alcohol niets meer te kunnen herinneren.

Tilburger verdacht van poging zware mishandeling

TILBURG - De politie heeft gistermiddag een 32-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van een poging tot zware mishandeling. In het belang van het onderzoek is hij op het bureau in verzekering gesteld.

De politie nam rond 16.30 uur poolshoogte in de Ruysdaelstraat na een ontvangen melding van een vechtpartij op straat. Daar troffen de agenten een aantal omwonenden aan, waaronder een 44-jarige Tilburger en een 61-jarige Tilburgse vrouw. Beiden gaven aan mishandeld te zijn door de 32-jarige. Aanleiding tot de ruzie was een geplaatst bericht op een vrienden site. De 61-jarige vrouw was het daar niet mee eens en ging verhaal halen bij degene die het bericht gestuurd had, een vrouw uit de wijk. Tijdens het gesprek ontstond er een woordenwisseling waarna de situatie escaleerde. Daarbij raakten beiden licht gewond.

Politie verricht 8 arrestaties na aantreffen hennep

TILBURG - De politie heeft gistermiddag in een woning aan het Pater van den Elsenplein acht arrestaties verricht. Het gaat om twee mannen en zes vrouwen, allen van Bulgaarse afkomst. Aanleiding tot de arrestatie was een tip dat in het betreffende pand een hennepkwekerij actief was. Agenten namen poolshoogte en troffen op de eerste verdieping in twee verschillende kamers kwekerijen met restafval aan. In andere ruimtes stonden dozen met daarin 27 kilo geknipte hennep. Alle verdachten, inclusief twee kinderen, bevonden zich in de woning. Zowel de hennep als kweekbenodigdheden zijn in beslag genomen. De verdachten zijn, in het belang van het onderzoek op het bureau in verzekering gesteld.

Automobiliste wordt onwel en botst tegen gevel woning

TILBURG - Bij een eenzijdig verkeersongeval vanmorgen raakte een 45-jarige Tilburgse automobiliste gewond. Ze is voor onderzoek overgebracht naar het St. Elisabeth ziekenhuis.

De vrouw reed rond 07.00 uur als bestuurster van een personenauto via de Regenboogstrasat in de richting van de Diepenstraat. Bij het oversteken van de kruising werd ze vermoedelijk onwel, ramde een verkeerslicht en kwam tot stilstand tegen de gevel van twee woningen. De woningen liepen lichte schade op.

Bureau Brabant toont beelden van een bedrijfsinbraak

TILBURG - Het opsporingsprogramma bureau Brabant besteedt volgende week aandacht aan een bedrijfsinbraak en vraagt de kijker om tips.
De eerste uitzending is op maandag 2 mei 2011 om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 3 mei 2011 om 17.00 uur.

Een inbraak in een kantoorpand in Tilburg aan de Spoorlaan. Dieven hebben kans gezien om op 4 april 2011 het pand binnen te komen. De inbraak, waarbij in het pand ook een aantal kasten opengebroken zijn, wordt pas de volgende ochtend ontdekt. Uit het pand zijn diverse laptops, een beamer en geld gestolen. De mannen dachten ongezien weg te komen, maar zij staan op de bewakingsbeelden.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 28-04-2011 11:56 | © Regio Midden en West Brabant |