Consument kiest Pearle tot meest betrouwbare opticien

Persbericht van Het PR Bureau

Amsterdam, 28 april 2011 - Pearle Opticiens is door de Nederlandse consument gekozen tot de meest betrouwbare opticien. Dit blijkt uit het jaarlijkse Trusted Brandsonderzoek van Reader's Digest. Met 27% troeft de optiekketen collega ketens af. "We zijn zeer verheugd met dit resultaat. Een beloning voor onze inspanningen, waar vakmanschap, betrouwbaarheid en een goede service bovenaan staan", aldus Herron van der Sluis, Verkoop Directeur Pearle Opticiens.

Van alle respondenten die aan het Trusted Brandsonderzoek in Nederland meededen, wees 27 procent Pearle aan als het meest betrouwbare merk in de optiekmarkt. Het Trusted Brandsonderzoek is uitgevoerd door Readers Digest. In 17 productcategorieën beoordelen respondenten hun meest betrouwbare merken op kwaliteit, de prijs-kwaliteit verhouding, het imago en de klantgerichtheid.

Trusted Brandsonderzoek
Reader's Digest publiceert jaarlijks in haar mei-nummer een uitgebreid verslag van het European Trusted Brands onderzoek. Het onderzoek wordt sinds 2000 jaarlijks uitgevoerd en inventariseert het vertrouwen van consumenten in merken. In 2011 hebben 16 Europese landen meegedaan aan het onderzoek. In Nederland zijn 1973 mensen ondervraagd. Kijk ook op www.rdtrustedbrands.com of www.readersdigest.nl voor alle resultaten en een video met een straatonderzoek.

Over Pearle
Pearle is in Nederland marktleider in brillen en contactlenzen. Pearle heeft een zeer uitgebreid assortiment glazen, monturen, contactlenzen en zonnebrillen. Pearle staat voor deskundigheid, maar wel voor een scherpe prijs want Pearle brillen zijn voor iedereen. De eerste Pearle vestiging, toen nog Brilmij, werd geopend in 1959. Inmiddels beschikt Pearle over 257 filialen. In 2008 opende Pearle de eerste optometriepraktijk in één van haar winkels, die als schakel dient tussen de opticien en de oogarts. Pearle Opticiens is lid van de NUVO (Nederlandse Unie van Optiekbedrijven), de branche- en werkgeversorganisatie van de optiekbranche. Pearle heeft als enige optiekketen in Nederland het Optiekkeurmerk van het Keurmerkinstituut. Dit keurmerk garandeert deskundigheid en onafhankelijkheid en de deskundige oogmeting wordt officieel aanbevolen door Veilig Verkeer Nederland, waar Pearle al ruim 15 jaar nauw mee samenwerkt. Meer informatie op www.pearle.nl
Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.pearle.nl
Bijlage:
* 20110428 consument kiest pearle tot meest betrouwbare opticiencbpdf


Noot voor redacties


Het PR Bureau

Voor meer inform atie,

Razende Robot Reporter