Gemeente Barneveld


Inloopavond inrichtingsplan Markthalgebied goed bezocht

inloopavond inrichtingsplan markthalgebied

Op woensdag 27 april presenteerde de gemeente het inrichtingsplan voor het voormalig markthalgebied aan bewoners en belangstellenden. Zo'n 45 mensen kwamen tussen 19.00 en 21.00 uur langs om kennis te nemen van de plannen en hun vragen te stellen.

Na de zomervakantie van 2010 is gestart met het bouwrijpmaken van het markthalgebied. In november is daadwerkelijk ook de eerste paal voor het complex gslagen. Volgens planning zal de supermarkt rond de zomervakantie casco worden opgeleverd. Na de zomervakantie volgen de appartementen boven de supermarkt, de stadswoningen en de appartementen aan de Nieuwe Markt. nadat de supermarkt casco is opgeleverd is het wenselijk om zo snel mogelijk te starten met de aanleg van het parkeerterrein. Ook de Nieuwe Markt zal vervolgens opnieuw ingericht moeten worden, aangezien dit gebied ook als 30 km zone moet worden ingericht. De nieuwe straat 'De Limburg van Stierumlaan' waar de Kleine Barneveldse Beek ook boven water zal worden gehaald, dient ook aangelegd te worden. Al deze activiteiten, inclusief de werkzaamheden aan de riolering van de Groen van Prinstererlaan alsmede de herinrichting van deze straat, zijn samenbracht in het Inrichtingsplan Markthalgebied.

Het inrichtingsplan wordt gefaseerd uitgevoerd. De gemeente vangt aan met de aanleg van het parkeerterrein voot de supermarkt. Daarna volgt de herinrichting van de Groen van Prinstererlaan; vervolgens de Limburg van Stierumlaan en tot slot de herinrichting van de Nieuwe Markt. Een gedetailleerde planning volgt in een later stadium.

Groenplan Markthalgebied Inrichtingsplan Markthalgebied

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl