Gemeente Breda

Breda treft voorbereidingen betaald parkeren Galderse Meren

Het college wil nog deze zomer, in de vorm van een pilot, betaald parkeren invoeren rond de Galderse Meren. Het heeft daartoe twee parkeerterreinen aangewezen waar tegen betaling mag worden geparkeerd, namelijk aan de Moerstraat en de Rijsbergsebaan. Met de politie Midden- en West-Brabant wordt op dit moment overlegd over het waarborgen van de openbare orde en veiligheid.

"Iedere zomer kampen de Galderse Meren en omgeving met veel verkeersbewegingen en een groot aantal fout geparkeerde voertuigen. Daardoor ontstaan soms onveilige situaties. Deze jaarlijkse verkeersdrukte is voor ons aanleiding om betaald parkeren door te voeren rond deze recreatieplas. Dit gebeurt met deze pilot die op nu samen met de politie wordt voorbereid," aldus wethouder Buitenruimte Bob Bergkamp.

Om op deze terreinen parkeerbelasting te kunnen innen is een gemeentelijk Aanwijzingsbesluit nodig. Met het aanwijzen van de parkeerterreinen aan de Moerstraat en de Rijsbergsebaan is dit besluit genomen. De gemeenteraad kan vervolgens de parkeerbelastingverordening aanpassen.