Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 28-04-2011

Dronken automobilist komt op verkeerde weghelft

DINTELOORD : De politie heeft vannacht omstreeks 03.10 uur op de Noordlangeweg een 45-jarige man uit Dinteloord aangehouden ter zake rijden onder invloed. De agenten controleerden de bestuurder omdat ze zagen dat hij met zijn auto meerdere malen over de middengeleider heen reed, waardoor hij telkens op de tegengestelde wegrichting reed.

e automobilist blies maar liefst 745 ugl, ruim drie keer het toegestane maximum van 220 ugl. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. De verdachte verklaarde dat hij circa acht biertjes gedronken had. Na het laatste glaasje was hij in zijn auto gestapt.

"Deze schoenafdruk had van een inbreker kunnen zijn"

ZEVENBERGEN: De wijkagent heeft samen met twee collega's woensdagavond in het kader van inbraakpreventie een voetjesactie gehouden. In de wijk Zomerland, een stukje van de Galgenweg, Bisschopshof, Vlasselt, Papaverstraat, Vogelwikke, stukje Hoornbloemstraat en Akkerwindestraat legden de agenten papieren voetjes weg op inbraakgevoelige plaatsen. Op het voetje staat "Deze afdruk had van een inbreker kunnen zijn". Het ging om plekken waar de makkelijk ingebroken kon worden zoals niet afgesloten garages en schuurtjes, in het zicht staande ladders etc. Diverse bewoners werden aangesproken, zij kregen onder andere tips over goed- hang en sluitwerk. De actie werd door hen goed ontvangen.

Rijbewijs kwijt, na forse snelheidsovertreding

STEENBERGEN: Een 65-jarige man uit Bergen op Zoom heeft woensdagavond na een forse snelheidsovertreding zijn rijbewijs moeten inleveren. De automobilist reed op de Rondweg Oost te Steenbergen met een
gecorrigeerde snelheid van 137 km / uur, terwijl ter plaatse een maximumsnelheid geldt van 80 km / uur. Het gaat dus om een
overschrijding van 57 km.

Roosendaler (28) bij verdachte situatie aangehouden

HUIJBERGEN : De politie heeft dinsdagavond op de Bergsestraat op aanwijzing van een alerte buurtbewoner een 28-jarige Roosendaler aangehouden die zich daar verdacht gedroeg. De buurtbewoner belde de politie toen hij zag dat een hem onbekende man de woning van zijn buren zag binnen gaan. Hij had de man aangesproken toen die weer naar buiten kwam. Op de vraag wat hij daar deed, antwoordde de man dat hij woonruimte zocht. Hij had niets bij zich dat van diefstal afkomstig bleek te zijn, aan de woning waren geen braaksporen. De politie heeft de man aangehouden op grond van het feit dat hij geen identiteitsbewijs bij zich had. Er waren onvoldoende gronden om de Roosendaler ook voor andere feiten vast te houden.

Auteur
Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 28-04-2011 13:30 | © Regio Midden en West Brabant |