Openbaar Ministerie

OM eist gevangenisstraffen tot 17 jaar in moordzaak Voorhout

28 april 2011 - Ressortsparket Den Haag

Het OM heeft vandaag in hoger beroep gevangenisstraffen van 17, 16 en twee keer 12 jaren geëist tegen 4 verdachten die worden verdacht van moord op de man van één van de verdachten, op 6 januari 2007 te Voorhout.

Het OM is van mening dat sprake is van het medeplegen van moord nu verdachten opzettelijk en met voorbedachte raad het slachtoffer in zijn eigen huis, terwijl hij sliep, van het leven hebben beroofd. Een van de verdachten heeft na zorgvuldige planning, voorbereiding en overleg met zijn medeverdachten, met een hakmes de man om het leven gebracht. Verdachten hebben een week de tijd genomen om de moord nauwkeurig voor te bereiden. Alle verdachten komen uit de directe (gezins)omgeving van het slachtoffer. Dit laatste geeft tezamen met de wijze waarop de moord is gepleegd, de feiten een buitengewoon luguber karakter, aldus het OM.

De rechtbank legde eerder straffen op van 17,16, 12 en 7 jaren gevangenisstraf. Alle verdachten zijn hiertegen in hoger beroep gegaan. Het OM heeft hoger beroep ingesteld in de zaak waarin 7 jaar gevangenisstraf werd opgelegd. Het hoger beroep van het OM in deze zaak is gericht tegen de strafmaat.

Uitspraak (naar verwachting) op 26 mei as.