Gemeente Son en Breugel


In memoriam: Paul Steinweg

Op 27 april jl. ontvingen wij het bericht dat onze zeer gewaardeerde oud-burgemeester de heer Paul Steinweg is overleden.

Als burgemeester van 1 september 1946 tot 1 augustus 1982 heeft de heer Steinweg enorm veel voor ons dorp betekend. Hij is bijna 36 jaar burgemeester en voorzitter van deze Raad geweest en heeft zich in die periode met grote toewijding ingezet voor de Gemeente Son en Breugel.

In zijn eerste jaren als burgemeester, vlak na de oorlog, heeft hij ervoor gezorgd dat er gebouwd werd om de woningnood te verhelpen en dat er industrie kwam om de landbouw te ontlasten.

In de jaren vijftig werd ons dorp verder uitgebreid met woningen en werden de elektriciteit, waterleiding en riolering aangelegd en uitgebreid. Er kwam na de brand in Son een nieuwe kerk en het centrum van onze gemeente werd opnieuw ingericht. De heer Steinweg zette zich in voor de scholen en andere voorzieningen in ons dorp. In zijn tijd werd een begin gemaakt met de ontwikkeling van industriepark Ekkersrijt.

Zoals Jean Coenen in zijn historische studie van onze gemeente aangeeft veranderde Son en Breugel van een klein boerendorp tot een ruim 14.000 inwoners tellende forensengemeente.

Wij herinneren ons Paul Steinweg als een harde werker met begrip voor en toewijding aan de goede zaak. Wij denken met veel respect aan hem terug. Uit respect werd in onze gemeente al bij zijn leven een straat naar hem vernoemd. Paul Steinweg is 93 jaar geworden.