Gemeente Bodegraven-Reeuwijk


Vervolgaanpak veiligheid CityLife

Het college van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft besloten de aanpak van de veiligheid rondom uitgaansgelegenheid CityLife een vervolg te geven.

Het uitgaanspubliek van CityLife zorgt al jaren voor forse overlast voor omwonenden in Reeuwijk-Dorp. Daarnaast zorgt de ligging van de discotheek voor een ernstig risico in de bereikbaarheid bij calamiteiten. Het bestuur van de voormalige gemeente Reeuwijk heeft in 2010 gekozen voor een aanpak van de veiligheidssituatie met alle betrokken partijen. Een besluit over de beëindiging op de huidige locatie in Reeuwijk-Dorp is vervolgens bewust overgelaten aan het bestuur van de nieuwe gemeente.

De vervolgaanpak bestaat uit 3 verschillende sporen die in 2011 tegelijkertijd zullen worden uitgevoerd:

1. Er wordt opnieuw onderzoek gedaan naar een alternatieve locatie voor de verplaatsing van CityLife. De ondernemer ontvangt de resultaten van het onderzoek, waarna deze zijn toekomstplannen daarop kan afstemmen.

2. De veiligheid op de huidige locatie van CityLife in Reeuwijk-Dorp wordt zoveel als mogelijk is, samen met alle betrokken partijen beheersbaar gehouden. Daarbij wordt o.a. het aanwezige horecatoezicht en politietoezicht voortgezet.
3. Het gemeentebestuur zal handhavend optreden tegen het ontbreken van de vereiste exploitatievergunning, omdat die niet kan worden verleend. Daarom wordt de exploitatie van CityLife op de huidige locatie in Reeuwijk-Dorp zo snel mogelijk beëindigd.

Met deze aanpak vervolgt het gemeentebestuur van de nieuwe gemeente de koers die in de voormalige gemeente Reeuwijk 2010 is ingezet.

De ondernemer, en de raadsleden zijn door de burgemeester over het besluit ingelicht.