Politie Rotterdam Rijnmond

Politie arresteert tweede verdachte schietpartij Ellemeethof

Feijenoord-Ridderster Korps / overig Noord Oost Rotterdam-Centrum Rotterdam-West RRD Waterweg-Noord Zeehavenpolitie Zuid

Datum publicatie: 28-04-2011 14:24

Het arrestatieteam van de Politie Rotterdam - Rijnmond heeft dinsdagavond een 29-jarige Rotterdammer gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij aan de Ellemeethof. Een 32-jarige man uit Rotterdam kwam hierbij om het leven.

De schietpartij ontstond vrijdagavond rond negen uur toen het slachtoffer met een aantal andere mannen bij een auto stond. Het slachtoffer raakte bij de schietpartij zeer ernstig gewond en werd door een bekende overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is hij aan zijn verwondingen overleden.
Een 36-jarige Rotterdammer werd na onderzoek in de loop van de avond gearresteerd eveneens op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij. Hij wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Een team van 20 rechercheurs is een uitgebreid onderzoek gestart om de verdachten van de schietpartij te achterhalen. De Forensische Opsporing heeft kort na het misdrijf veel sporen veilig gesteld die kunnen leiden naar de verdachten. Ook is er een buurtonderzoek geweest, waarbij veel informatie is verzameld. Het team is volop bezig met het onderzoek en sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen gaan volgen.

De politie wil graag meer duidelijkheid over de exacte toedracht van de schietpartij en de verdachten. Tips doorgeven kan via het speciaal geopende telefoonnummer 0800-7444488. Anoniem informatie doorgeven via M. (Meld Misdaad Anoniem) op 0800-7000.

Update op bericht: Identiteit slachtoffer schietpartij bekend en politie houdt verdachte aan