Koningin huldigt "Aspergekid 2011"

Persbericht van Aceera BV

Tijdens de Nationale Kids-Aspergedag 2011 is vandaag Jana Manders van basisschool
Tijl Uilenspiegel uit Deurne gehuldigd door de Aspergekoningin als 'Aspergekid 2011'.
Sebastian Wulff en Kimberley Klaver (bekend van SpangaS en Raveleijn) presenteerden de wedstrijd. Eén groot feest dus voor de deelnemers en het massaal toegestroomde publiek!

Spanning
Maar liefst vijf scholen namen er deel aan de Nationale Kids-Aspergedag bij Toverland!
Organisator Aceera had geïnteresseerde scholen lespakketten toegestuurd. Iedere school had zich dan ook erg goed voorbereid en één leerling uitgekozen om de strijd aan met elkaar om de strijd met de andere scholen aan te gaan. Erg spannend natuurlijk voor die leerlingen met zoveel publiek, een echte (asperge)koningin en de bekende Sebastian Wulff en Kimberley Klaver, oftewel Luxor en Annabella uit de jeugdserie SpangaS! Daarnaast zijn zij ook bekend als broer en zus Woudenberg in Raveleijn!
Wie van de leerlingen had de zenuwen het meest onder controle?

Quizmasters
Wie mocht zich 'Aspergekid 2011' noemen en verdiende daarmee 350 euro voor de betreffende school?
In een quiz werd behalve de kennis van de leerlingen ook hun smaak getest. Ze werden daarbij enthousiast aangemoedigd door een recordaantal supporters en klasgenoten. Sebastian en Kimberley bleken naast "klasgenoten" en "broer en zus" ook twee hele goede en leuke quizmasters te zijn!

Smaakfeest
Naast de quiz werden er de hele dag aspergehapjes geserveerd. Spelenderwijs werden de leerlingen op alle mogelijke manieren door de 'Koningin der Groenten' (zoals de asperge ook wel wordt genoemd) verrast. Twee bekende koks van SVO lieten hen bijvoorbeeld raden welke ingrediënten hun speciaal bereide gerecht bevatte. Ook mochten de kinderen de koks helpen om vervolgens hun klasgenoten te laten proeven. Eén smaakfeest, zelfs voor de leerlingen die zeiden geen asperges te lusten. Een goed recept doet wonderen!

Winnaar
Jana Manders van Basisschool Tijl Uilenspiegel uit Deurne bleek uiteindelijk de meeste goede antwoorden te hebben. Zij werd door de Aspergekoningin Saskia Thoone gehuldigd en uitgeroepen tot 'Aspergekid 2011'. Uiteraard ontvingen alle deelnemers een mooie prijs, maar Jana kreeg ook entreekaarten voor het hele gezin en won de hoofdprijs van 350 euro voor haar school! Zij mocht natuurlijk ook nog op de foto met de twee beroemdheden en een koningin! Wie zou dat niet willen? Na de prijsuitreiking deelden Sebastian en Kimberley én Saskia nog een poosje handtekeningen uit.

Asperges, voor iedereen!
De Nationale Kids-Aspergedag is een leuke, interessante aangelegenheid voor jong en oud, welke dit jaar een recordaantal bezoekers trok. Bart Benders (Aceera): "Het doel van dit initiatief is om kinderen spelenderwijs met asperges te laten kennismaken. Het is een gezonde en veelzijdige groente die steeds meer wordt gewaardeerd, blijkt ook uit consumptiecijfers. Om die groei te waarborgen hopen we onder andere met dit soort initiatieven de 'consument van morgen' en ouders te enthousiasmeren."

Foto-onderschrift:
'Aspergekid 2011' Jana Manders (midden) met de cheque ter waarde van 350 euro waarmee de
Nationale Kids-Aspergedag feestelijk werd afgesloten. Foto: Marieta Vlemmix fotografie.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl. Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*




Razende Robot Reporter