Gemeente Millingen


Hernieuwde afspraken tussen gemeente en jongeren over JOP

De vertegenwoordigers van de partijen die ondertekenen bij elkaar

Op dinsdag 19 april 2011 om 19.30 uur is in het gemeentehuis van Millingen aan de Rijn het bestaande convenant over de JongerenOntmoetingsPlaats op de hoek van de Wethouder Arntzstraat en Steenstraat vernieuwd.

Buurtbewoners, jongeren, fanfare Cecilia, stichting welzijn en maatschappelijke ondersteuning Stuw, politie Gelderland-Zuid team Groesbeek en de gemeente Millingen aan de Rijn hebben hun handtekening gezet onder een aantal afspraken over het gebruik van de JOP.

In dit convenant zijn afspraken gemaakt tussen buurtbewoners, jongeren, politie Gelderland-Zuid team Groesbeek en de gemeente over omgangsregels in en om de JOP. Afspraken die er bijvoorbeeld op gericht zijn dat de jongeren die de JOP gebruiken, de omwonenden en gebruikers van het clubgebouw van Fanfare Cecilia, met elkaar in gesprek blijven en elkaar zonodig aanspreken op ongewenst gedrag. De instanties die het convenant mede ondertekenen zetten zich er ook voor in dat het contact goed blijft tussen gebruikers en omwonenden en handhaven volgens afspraak de regels zodat er geen overlast ontstaat.

In 2009 is er al een convenant ondertekend door jongeren die toendertijd de JOP in gebruik hadden.
Omdat die groep jongeren inmiddels is verdwenen en er een andere groep jongeren is verschenen, wordt het convenant hernieuwd. Dit convenant is wat betreft taalgebruik eenvoudiger geworden, zodat voor iedereen duidelijk is wat de afspraken zijn. De jongeren zijn met een afvaardiging betrokken bij de totstandkoming van de afspraken.