Politie Brabant-Noord

Verdachte verspreiden gifbonbons aangehouden

Veghel, 28-04-2011

De politie heeft donderdagmiddag een 43-jarige vrouw uit Veghel aangehouden die er van wordt verdacht mogelijk drie dozen met geprepareerde bonbons te hebben verspreid.

Begin april werd bij een Udense specialist van een Veghels ziekenhuis een doos van die bonbons bezorgd. De man ging er mee naar de politie die een onderzoek startte. Uit een eerste onderzoek in het ziekenhuis bleek dat er vermoedelijk rattengif aan de bonbons was toegevoegd. Later bleek dat in dezelfde periode er ook dergelijke bonbons waren bezorgd op een adres in Horn (Limburg) en Veghel. De verdachte bonbons worden voor verder onderzoek naar het NFI in den Haag gezonden.

De politie kwam de vrouw na een tip op het spoor. In het onderzoek wat daarop in de loop van donderdag volgde, vond de politie aanwijzingen dat de vrouw mogelijk bij het verspreiden van de bonbons betrokken was. De vrouw bleek alle slachtoffers te kennen. In opdracht van de officier van justitie deed de recherche onderzoek in haar woning. Daarbij werden soortgelijk korrels aangetroffen die in de bonbons waren gestopt. Deze werden in beslag genomen. De vrouw is inmiddels ingesloten. Over haar motief is nog niets bekend. Uit het onderzoek is inmiddels wel gebleken dat de zaak niets te maken heeft met het beroep van de medisch specialist of het ziekenhuis waar hij werkt.

De slachtoffers uit Uden en Veghel deden inmiddels aangifte. Het slachtoffer uit Horn doet dat op afspraak op korte termijn bij de politie Limburg Noord.