Gemeente Winterswijk



College stemt in met `Nota gebiedsontwikkeling Steengroeve en omgeving'

28 april 2010
Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de nota gebiedsontwikkeling Steengroeve e.o.. Diverse partijen zien mogelijkheden om dit markante gebied in Winterswijk verder te ontwikkelen. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzame energie, (agrarische) bedrijvigheid, natuur en landschap en recreatie en toerisme. De uitgangspunten waarbinnen projecten zich kunnen ontwikkelen komen in de nota aan bod. Dit alles op basis van geldend beleid en regelgeving. Deze nota schrijft dus geen nieuw beleid en regelgeving voor. Daarnaast staat de samenwerking tussen de verschillende partijen centraal.

De nota gebiedsontwikkeling Steengroeve e.o. is tot stand gekomen in overleg met diverse partijen. Ook richting de toekomst toe is het uitgangspunt om door samenwerking te komen tot een goede invulling van het gebied: constructief in plaats van reactief! Het voorkomt dat partijen niet weten waar `de buurman' mee bezig is. Samenwerking leidt tot inzicht en meer draagvlak voor de belangen van elkaar. Ook is het mogelijk om in een vroeg stadium belangen beter op elkaar af te stemmen. De wijze van samenwerking is vastgelegd in de nota gebiedsontwikkeling Steengroeve e.o. en het bijbehorende convenant.

Ondertekening Convenant

De nota is het fundament voor een convenant tussen de betrokken partijen. In het convenant spreken deze partijen met elkaar af hoe de samenwerking concreet gestalte krijgt. Het is de bedoeling dat in juni 2011 het convenant ondertekend wordt. Dit in combinatie met de onthulling van het nieuwe kunstwerk bij de Steengroeve.

Behandeling in de raad

De nota gebiedsontwikkeling Steengroeve e.o. wordt op 11 mei behandeld in de commissie Ruimte. Vervolgens komt deze aan bod in de raadsvergadering van 26 mei.