Gemeente Winterswijk



Reconstructie kruispunt Misterstraat-Stationsstraat

21 april 2011
Winterswijk - In de tweede week van mei wordt begonnen met de reconstructie van het kruispunt Misterstraat- Stationsstraat. Het werk zal naar verwachting circa 2 maanden duren. De belangrijkste aanpassingen houden in dat de voorrang ter plaatse van het kruispunt wordt veranderd.

Nu heeft nog de route Stationsstraat - Gasthuisstraat voorrang. In de nieuwe situatie wordt de Stationsstraat - Misterstraat de doorgaande route. De Gasthuisstraat wordt ter plaatse uitgebogen en verkeer uit deze straat moet voorrang verlenen aan verkeer op de route Stationsstraat - Misterstraat. Daarnaast is een opvallende wijziging dat er fietspaden worden aangelegd, die aansluiten op de fietsstroken van de Misterweg en Stationsstraat. Voor het oversteken van en naar de Gasthuisstraat worden middengeleiders aangebracht, waardoor fietsers en voetgangers in twee keer kunnen oversteken (en dus veiliger). De fietspaden moeten later aansluiten op de fietstunnel die ook dit jaar gebouwd gaat worden onder het spoor door naar de nieuwe Driemark. Tot slot worden ook verlichting, bewegwijzering, afwatering en groen vernieuwd.

Omleiding

Gedurende de werkzaamheden is het kruispunt afgesloten voor alle verkeer. Er wordt een omleidingroute aangegeven. Om woonstraten zo min mogelijk te belasten met wijkvreemd verkeer wordt het doorgaande verkeer om het centrum heen geleid. Omdat de spoorwegovergang niet/nauwelijks gebruikt kan worden is de omleidingroute mogelijk langer dan gebruikelijk, omdat via de andere spoorwegovergangen verwezen moet worden. De Landbouwstraat blijft zo lang mogelijk bereikbaar. De parkeerplaatsen op de hoek Stationsstraat - Misterstraat zijn bereikbaar vanaf de Stationsstraat en worden tijdelijk aangewezen als P&R parkeerplaatsen. Aan de Houtladingstraat worden binnenkort extra parkeerplaatsen gerealiseerd. Het station, gemeentekantoor en tankstation Mennink-Veldboom zijn vanaf de Stationsstraat bereikbaar.