Kamer van Koophandel

Gouden Appel Isovlas Oisterwijk

vrijdag 22 april 2011

De tweede Gouden Appel van 2011 gaat naar Isovlas in Oisterwijk. Volgens de jury is dit bedrijf "een pionier op het gebied van duurzame isolatietechnieken". Isovlas maakt uit reststoffen van de sterkste natuurlijke vezel, vlas, isolatiemateriaal. De Gouden Appel wordt op woensdag 27 april om 16.00 uur uitgereikt aan het Stokeind 16 in Moergestel (gemeente Oisterwijk) in aanwezigheid van wethouder Joost Wagemakers van Economische Zaken.

De Gouden Appel is een aanmoediging voor ondernemers die Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) met succes in de praktijk brengen. De ideeën van deze ondernemers dienen bovendien als inspiratiebron voor andere mkb-ers. De Gouden Appel is een initiatief van de Kamer van Koophandel (KvK) en COS Brabant. KvK en COS willen ondernemers stimuleren om MVO inhoud te geven. De voordelen zijn legio: MVO biedt marktkansen, leidt tot nieuwe producten en diensten en is kostenbesparend. Criteria aan de hand waarvan de Gouden Appel wordt uitgereikt, zijn: originaliteit, eenvoud en rentabiliteit. De KvK en COS loven de Gouden Appel vier keer per jaar uit. De prijs bestaat uit een award, een oorkonde, een logo en appelflappen of appeltaart.

Isovlas krijgt de prijs omdat het bedrijf een voortrekkersrol speelt op het gebied van MVO. De onderneming heeft de drie p's van people, planet en profit ruimschoots inhoud gegeven. Zo is er veel aandacht voor deskundigheidsbevordering en het innovatieve vermogen van medewerkers. Verder werkt Isovlas volledig cradle-to-cradle. Het bedrijf maakt gebruik van reststoffen uit de linnenindustrie. Deze worden verwerkt tot onder meer bouwisolatie en vlasvilt. De productie is zodanig georganiseerd dat geen er geen afval overblijft, behoudens een klein percentage dat als groenafval wordt afgevoerd. Tenslotte is Isovlas marktleider in de ontwikkeling, productie en verkoop van isolatieproducten die zijn gemaakt van vlas.

Bron: KvK Brabant