Openbaar Ministerie

Niet langer verdacht van gewelddadige dood Halil Erol

28 april 2011 - Arrondissementsparket Zwolle

Het Openbaar Ministerie Zwolle heeft een 32-jarige Steenwijkse en een 34-jarige Meppeler laten weten dat zij niet langer als verdachten worden aangemerkt in het onderzoek naar de moord op Halil Erol.

De politie IJsselland heeft eind augustus 2010 de 32-jarige ex-echtgenote van Erol en de 34-jarige Meppeler aangehouden als verdachten van betrokkenheid bij de moord op Erol. De vrouw werd na twee weken door het Openbaar Ministerie op vrije voeten gesteld. De man werd een maand na aanhouding op vrije voeten gesteld, omdat de rechtbank Zwolle-Lelystad vond dat er niet voldoende ernstige bezwaren waren om hem langer vast te houden. Nader onderzoek levert onvoldoende grond op voor vervolging, daarom hebben zij beiden nu een kennisgeving van niet verdere vervolging gekregen.

De 34-jarige Steenwijker Halil Erol verdween op 6 februari 2010. Ruim een maand later werd zijn auto, een grijze Deawoo Lanos, brandend aangetroffen op een parkeerplaats aan de Kerklaan van het Groningse Haren. Op dinsdag 22 juni werden zijn benen en armen (zonder handen) aangetroffen in de Steenwijker Aa.

De hoofdofficier van justitie Zwolle-Lelystad heeft een beloning van 15.000 euro beschikbaar gesteld voor degene die informatie verstrekt over de zaak Erol, die leidt tot oplossing van deze zaak.