eMAXX ZaakSysteem Meldingen Openbare Ruimte proof

Persbericht van Exxellence Public BV

Exxellence Group, leverancier van de eMAXX MidOffice Suite, levert in samenwerking met Burgerconnect (AppNormal.com), BuitenBeter (Yucat) en stichting VerbeterDeBuurt een noviteit op het gebied van ketenintegratie binnen het gemeentelijke domein. Op basis van een gestandaardiseerd koppelvlak kunnen alle mobiele apps voor Meldingen Openbare Ruimte vanaf nu direct gekoppeld worden aan het eMAXX ZaakSysteem. Van daaruit wordt de melding afgehandeld of doorgezet naar een taakspecifieke Meldingen applicatie. Hiermee is Exxellence Group koploper in het realiseren van een generieke koppeling met alle mobiele apps voor Meldingen Openbare Ruimte.

Inmiddels zijn de koppelingen met de leidende apps BuitenBeter, VerbeterDeBuurt en BurgerConnect gerealiseerd conform de KING (Kwaliteits Instituut Nederlandse Gemeenten) standaarden Stuf -EF (E-Formulieren) voor de registratie en StUF-Zaken voor de (status) terugkoppeling. Hierdoor kunnen meldingen, ongeacht de meldende app op een uniforme wijze binnen de gemeentelijke organisatie worden afgehandeld. Naast meldingen, voorziet deze standaard koppeling ook in de afhandeling van klachten en vragen en is een status terugmelding richting de (website van de) app beschikbaar.

"Door gebruik te maken van de open StUF standaarden zijn wij in staat geweest om in korte tijd deze koppeling aan te bieden aan de mobiele apps, een koppeling met grote voordelen voor de gemeente en een mooi voorbeeld van de integratie tussen burgerinitiatieven en de gemeentelijke wereld", aldus Raymond Slot, Productmanager bij Exxellence Group.

Jens Steensma van BuitenBeter stelt: "De BuitenBeter app stelt de inwoner centraal. Het BuitenBeter platform slaat zo een brug tussen beleving van de inwoner en gemeentelijke (zaak)systemen. Cool STuF dus eigenlijk."

Stijn van Balen van VerbeterDeBuurt: "Gemeentes kunnen met deze koppeling makkelijker gebruik maken van nieuwe initiatieven. Er kan nu een stap naar burgers toe gedaan worden terwijl er aan de achterkant één proces leidend is."

"Deze koppeling is een prima stap in de verdere ontwikkeling van burgerinitiatieven als BurgerConnect en de aansluiting hiervan op de gemeentelijke wereld", aldus Coen Heck van BurgerConnect.

Exxellence Group
Exxellence Group levert software en diensten op het gebied van elektronische dienstverlening binnen het (semi-)overheidsdomein. De in eigen huis ontwikkelde multichannel eMAXX Suite wordt veelvuldig ingezet als oplossing binnen diverse overheidsthema's. Zo biedt de eMAXX Suite complete ondersteuning voor KCC medewerkers en kan het geïntegreerde eMAXX ZaakSysteem het zaakgerichte werken binnen een organisatie naar een hoger niveau brengen. Meer informatie: www.exxellence.nl

Links:
http://www.exxellence.nl



Razende Robot Reporter