Gemeente Grave

Samen voor duurzame energie

De behoefte aan een alternatief voor de huidige energievoorziening neemt toe. Aanleiding zijn de recente ramp met de Japanse kerncentrale en de stijgende elektriciteitsprijzen. Dit laatste wordt versterkt door de onrust in het Midden-Oosten.
Â
Â
Duidelijk is ook dat de fossiele brandstoffen opraken en dat het klimaat verandert. Duurzame energie is een alternatief voor de opwekking van energie uit kolen, gas en kernenergie. Duurzame energiebronnen raken niet uitgeput, stoten geen CO2 uit en zorgen niet voor gevaarlijk afval.

Groene stroom
U kunt bij uw energieleverancier een contract voor groene stroom afsluiten. In 2008 hadden bijna 3 miljoen huishoudens zoân contract. Door subsidies van de overheid is groene stroom niet of nauwelijks duurder dan grijze stroom. De elektriciteit uit het stopcontact is bij groen en grijs hetzelfde. Het enige verschil is dat grijze stroom van kolencentrales, gascentrales en kernreactoren komt.

Zelf zonne-energie opwekken
Uit onderzoek blijkt dat 15% van de bewoners van Noordoost-Brabant de komende vijf jaar van plan is zelf energie op te wekken via zonne-energie. Zoân 10% wil zonnepanelen en 5% wil een zonneboiler aanschaffen. Zonnepanelen of een zonneboiler besparen flink op de energierekening. Zonnepanelen worden bovendien de komende jaren steeds goedkoper.

Info
Voor groene acties en handige energiebesparingtips surf je naar www.brabantsgroen.nl. Â

Groen doen gaat het beste als je dichtbij huis begint. Dat is het geheim van Brabants Groen.